Більшість росіян підтримають війну з Україною

Більшість росіян підтримають війну з Україною

Росіяни підтримали війну з Україною / Фото: УНІАН

Громадяни РФ також вважають владу в Україні нелегітимними.

Три чверті росіян підтримають керівництво країни, якщо між Росією і Україною буде військовий конфлікт.

Про це повідомляється в даних соцопитування "Левада-Центру".

Згідно з відповідями респондентів, тільки 13% опитаних не погодяться із таким рішенням, ще 13% вагалися з відповіддю. При цьому тільки 13% респондентів впевнені, що такого конфлікту не станеться, 53% вважають його малоймовірним, а досить імовірним - вже 23%.

Так, 77% росіян вважають, що відповідальність за погіршення відносин між Росією і Україною лежить на владі України. При цьому російську владу винною в погіршенні вважають лише 3%.

У той же час, 73% опитаних вважають владу в Україні нелегітимною. Консолідації українського суспільства проти Росії росіяни не очікують - її передбачають лише 14% опитаних. 26% чекають, що приєднання Криму до Росії викличе послаблення прихильників Майдану, розбрід серед прихильників нової влади, ще 28% очікують стабілізації політичної ситуації в країні і примирення з відділенням Криму. Ще 7% вважають, що приєднання Криму виллється в бажання українців об'єднатися з Росією в одну державу.

Також громадян РФ не турбує навіть міжнародна ізоляція. Зокрема, 58% опитаних вважають, що реакція Заходу на події в Криму обумовлена ворожим ставленням до Росії і прагненням скористатися моментом для тиску на РФ.

Опитування проведено 21-24 березня, вибірка - 1603 людини з 45 регіонів, статпохибка не перевищує 3,4%.

Раніше повідомлялося, що українці масово почали вивчати військову справу та поводження зі зброєю. Стрілецькі клуби переповнені, не вистачає навіть інструкторів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація