Біля берегів Швеції помітили кита Хвальдіміра, якого вважають російським "шпигуном"

Біля берегів Швеції помітили кита Хвальдіміра, якого вважають російським "шпигуном"

Білуху Хвальдіміра, яку вважають російським "шпигуном", помітили біля берегів Швеції / Фото: pixabay.com

Тварина отримала популярність 2019 року, коли її вперше помітили біля берегів Норвегії.

У водах Швеції була поміщена білуха на ім'я Хвальдімір, яку вважають помірним російським "шпигуном".

Про це інформує організація OneWhale, яка займається захистом здоровʼя китів та відстежує їхнє пересування.

Видання CNN повідомляє, що тварина отримала популярність 2019 року, коли її вперше помітили біля берегів Норвегії зі спеціальним кріпленням для камер. На обладнанні був надпис про те, що воно з міста Санкт-Петербурга. Тоді спеціалісти припускали, що самця могли видресирувати російські військові.

Нещодавно кита помітили в Осло, де був доволі високий рівень руху суден, що викликало занепокоєння про здоровʼя Хвальдіміра, а вже через деякий час його помітили у Швеції.

Повідомляється, що 2019 року Хвальдімір рухався біли узбережжя Норвегії та зробив кілька зупинок. Біологи вважають, що швидка зміна місця розташування тварини обумовлена підвищенням гормонів, можливо, кит шукав собі пару або просто відчував самотність, бо білухи вважаються дуже соціальними тваринами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в річці Сена, за 80 кілометрів від французької столиці Парижа, помітили третього за рік кита.

Крім того, ми раніше інформували, що у водах затоки Гаммерфест у Норвегії кит-білуха вибив із рук каякера Йоахіма Ларссена камеру GoPro, втопив її, а потім повернув назад.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація