Блекаут у Вірменії: у країні проблеми з газом і водою, в Єревані зупинилося метро

Блекаут у Вірменії: у країні проблеми з газом і водою, в Єревані зупинилося метро

Фото: Pexels

Місцями немає мобільного зв’язку та інтернету.

Масштабна аварія сталася в енергетичних системах Вірменії. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Через перепад напруги вимкнулися Єреванська ТЕЦ і 5-й енергоблок Разданської ТЕЦ. Унаслідок цього майже весь Єреван залишився без електрики. У столиці практично зник стільниковий зв’язок та інтернет, припинена робота метрополітену. "На деяких ділянках потяги залишилися в тунелях. Потім подача струму частково відновилася, поїзди, що перебували між станціями, прибули до станцій, де пасажири були евакуйовані", – розповів віцепрем’єр Вірменії Тигран Авінян.

Блекаут зачепив не тільки Єреван – світло зникло і в деяких інших регіонах Вірменії. Також там спостерігаються проблеми з газопостачанням і водопостачанням. Влада країни звітує про відновлення стабільності електромереж і запевняє, що наслідки аварії будуть подолані цієї ж ночі.

Минулого місяця в Аргентині стався збій в енергомережі, що спричинив масове відключення електроенергії в найбільш південноамериканській країні та в сусідньому Уругваї. Обидві країни поділяють спільну енергосистему, яка походить від спільної гідроелектростанції Сальто-Гранде. Державний секретаріат з питань енергетики Аргентини повідомив про цілковите відновлення енергопостачання в цій країні того ж дня.

Життя у темряві: Венесуела переживає новий блекаут

Життя у темряві: Венесуела переживає новий блекаут

Повʼязані теми:

Наступна публікація