"Блідий удар". В Ізраїлі хотіли бачити, як США та союзники б'ють по палацу Асада

"Блідий удар". В Ізраїлі хотіли бачити, як США та союзники б'ють по палацу Асада

Підтримка Асада в Дамаску, Сирія / Фото: Reuters

Прикордонні поселення готові до можливого бомбардування.

Експерти в Ізраїлі назвали удар по позиціях Башара Асада в Сирії "блідим ударом".

Ізраїль перекрив повітряний простір над Голанськими висотами, що межують із Сирією. Була розгорнута система протиповітряної оборони, яку привели в бойову готовність. Влада наразі утримується від офіційних оцінок нічного авіаудару, йдеться у сюжеті ТСН.19:30. 

Прості громадяни Ізраїлю нічних обстрілів цього разу навіть не чули, хоч деякі села від Дамаску лежать в десятках кілометрів. Мешканці прикордонних населених пунктів завжди готові до можливого удару. У кожному будинку є кімната-бункер на випадок авіаудару та спецзасоби на випадок хімічних атак.

При цьому ізраїльська преса уже назвала відповідь США та європейських союзників "блідим, слабким ударом". Експерти кажуть - Трамп таким чином просто зберіг своє реноме після обіцянки покарати Росію за хімічну атаку. По суті, це не змінить ходу  подій ані у сирійській війні, ані на міжнародній арені. Таким чином, Путін за свої злочини знову вийшов сухим із води. "Сьогоднішній удар міг бути і по президентському палацу. Це був би серйозний поворот. А точковий удар по базах, які в основном були порожніми не змінить ходу війни. Таким чином, Трамп дає зрозуміти своїм виборцям: я обіцяв покарати - я покарав. Незалежно від того, що зараз буде відбуватися. Росія зараз дивиться на реал-політик", - вважає депутат ізраїльського парламенту Ксенія Свєтлова.

Також експерти вважають, що в Росії та США немає інтересу розпочинати Третю світову війну, але ця межа дуже крихка.

Нагадаємо, глава США Дональд Трамп заявив, що місія трьох держав у Сирії успішно виконана. "Ідеально виконаний удар вчора ввечері. Спасибі Франції та Сполученому Королівству за їхню мудрість і силу їхнього великого війська. Кращого результату годі й чекати. Місія виконана", - написав Трамп.

Своєю чергою, Росія скликала засідання Радбезу ООН. Однак члени Ради безпеки ООН відхилили проект резолюції щодо ситуації в Сирії. Російська резолюція засуджувала удар по Сирії і називала цей акт "агресією" і "порушенням міжнародного права і статуту ООН". Документ вимагав негайно припинити "агресію проти Сирії", а також надати "всі необхідні умови для завершення розслідування місії щодо встановлення фактів ОЗХЗ у Сирії". 

Що думають експерти та мешканці Ізраїлю про нічний удар по трьох об'єктах у Сирії

Що думають експерти та мешканці Ізраїлю про нічний удар по трьох об'єктах у Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація