Boeing планує оновити прошивку для літака 737 Max до кінця березня

Boeing планує оновити прошивку для літака 737 Max до кінця березня

Фото: Associated Press

Йдеться про оновлення протистопорної системи і дисплеїв для пілотів.

Компанія Boeing планує випустити оновлене програмне забезпечення для систем, що застосовуються в її літаках Boeing 737 Max, протягом 7-10 днів.

Про це в суботу, 16 березня, пише ТАСС з посиланням на Reuters.

За даними видання, йдеться про оновлення протистопорної системи і дисплеїв для пілотів.

Раніше компанія вже заявляла про намір представити оновлене програмне забезпечення для літаків цієї моделі, однак точні терміни не вказувалися. У заяві компанії тоді зазначалося, що протягом декількох місяців після падіння першого літака Boeing 737 MAX індонезійської авіакомпанії Lion Air у Boeing "розробляли модифікації програмного забезпечення для управління польотом Boeing 737 Max".

13 березня влада США припустили, що оновлення програмного забезпечення літаків Boeing 737 Max для їхньої безпеки триватиме кілька місяців.

Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії всього за шість хвилин після зльоту розбився пасажирський Boeing компанії Ethiopian Airlines, на борту якого перебувало 157 людей. Жодна із осіб на борту не вижила. Літак був однією із останніх розробок Boeing - Boeing 737 Max.

Фото: tsn.ua

Це вже не перший епізод авіакатастрофи із новими Boeing. Вранці 29 жовтня 2018 року в Індонезії сталася авіакатастрофа із 189 людьми на борту. Літак впав у море через кілька хвилин після того, як злетів із Джакарти. Жоден із тих, хто перебував на борту, не вижив. Після катастрофи в Ефіопії країни світу почали призупиняти експлуатацію Boeing 737 MAX, а сама компанія пообіцяла оновити програмне забезпечення своїх літаків.

Україна тимчасово закрила небо для Boeing 737 MAX

Україна тимчасово закрила небо для Boeing 737 MAX

Повʼязані теми:

Наступна публікація