Boeing повідомила про відновлення виробництва літаків 737 MAX

Boeing повідомила про відновлення виробництва літаків 737 MAX

Фото: Associated Press

Минулого року вони двічі потрапляли в авіакатастрофи.

Компанія Boeing повідомила про відновлення виробництва своїх сумнозвісних літаків 737 MAX. Вони стали відомі після кількох авіакатастроф за їхньої участі.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Ми постійно вдосконалюємо нашу виробничу систему і робимо її ще сильнішою. Ці ініціативи є наступним кроком в створенні оптимального середовища для збірки 737 MAX", - сказав віцепрезидент компанії і генеральний менеджер програми 737 Волт Одішо.

Виробництво літаків відновилося на заводі компанії у Рентоні, штат Вашингтон. Протягом року Boeing буде поступово нарощувати цей процес, однак скільки саме літаків 737 MAX планують виготовити цього року не повідомляється.

Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії всього за шість хвилин після зльоту розбився пасажирський Boeing компанії Ethiopian Airlines, на борту якого перебувало 157 людей. Жодна із осіб на борту не вижила. Літак був однією із останніх розробок Boeing - Boeing 737 Max.

Це вже не перша авіакатастрофа із новими Boeing. Вранці 29 жовтня 2018 року в Індонезії сталася авіакатастрофа із 189 людьми на борту. Літак впав у море через кілька хвилин після того, як злетів із Джакарти. Жоден із тих, хто перебував на борту, не вижив. Після катастрофи в Ефіопії країни світу почали призупиняти експлуатацію Boeing 737 MAX, а сама компанія пообіцяла оновити програмне забезпечення своїх літаків.

Boeing з нового року припиняє виробництво моделі 737 MAX через авіатрощі літаків

Boeing з нового року припиняє виробництво моделі 737 MAX через авіатрощі літаків

Повʼязані теми:

Наступна публікація