Болгарське місто отримало титул культурної столиці Європи 2019 року

Болгарське місто отримало титул культурної столиці Європи 2019 року

Фото: Associated Press

Такий самий титул отримає і італійське місто Матера.

Болгарське місто Пловдив урочисто прийняло титул культурної столиці Європи 2019 року.

Про це повідомляє Euronews.

Протягом року в другому за величиною місті Болгарії відбудуться понад 300 культурних заходів, буде реалізовано сотні проектів. Головною темою всіх цих подій буде культурне розмаїття Європи, а девізом року стало слово "Разом".

Одним з перших проектів у Пловдиві стала виставка фрагментів Берлінської стіни, які художники з різних країн перетворили на арт-об'єкт. Цей витвір мистецтва носить ідею об'єднання, подолання розбіжностей, руйнування бар'єрів та знищення кордонів.

Культурну столицю в Європі обирають, починаючи з 1985 року. Крім Пловдива, яке першим з болгарських міст отримало подібний титул, культурною столицею цього року буде також місто Матера в Італії. Офіційно воно отримає цей титул 19 січня і девізом року в Матері будуть слова "Відкрий майбутнє".

Нагадаємо, представники від Болгарії не будуть приймати участь у конкурсі "Євробачення-2019", який відбудеться у травні 2019 року в Тель-Авіві. Причиною такого рішення стало бажання заощадити державні кошти. У 2014 і 2015 роках національний мовник теж відмовився брати участь у конкурсі через фінансові проблеми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація