Бої в Нагірному Карабасі: офіційна кількість жертв з обох сторін наближається до чотирьох сотень

Бої в Нагірному Карабасі: офіційна кількість жертв з обох сторін наближається до чотирьох сотень

Фото: Шушан Степанян у Facebook

Обстріли в Нагірному Карабасі не вщухають вже дванадцяту добу.

Станом на четвер, 8 жовтня, вздовж контактної лінії у зоні конфлікту в Нагірному Карабасі загинули близько чотирьох сотень осіб. 

Зокрема, на Facebook-сторінці Міністерства оборони самопроголошеної "Нагірно-Карабаської Республіки" повідомили про загибель іще 30 своїх військовослужбовців від 18 до 61 року. 

Загалом від початку розмороження конфлікту кількість жертв з боку "НКР" перевищила 350. 

Тим часом Азербайджан заявив, що від 27 вересня внаслідок "інтенсивних ракетно-артилерійських обстрілів населених пунктів з боку ЗС Вірменії" загинув 31 мирний житель, про що із посиланням на Генпрокуратуру країни пише "Интерфакс-Азербайджан".

"Число поранених - 154, кількість будинків, які є непридатними, - 928, кількість багатоквартирних будинків, які є непридатними, - 45, кількість пошкоджених цивільних об'єктів - 133", - йдеться у повідомленні. Про жертв серед азербайджанських військових не повідомляється.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив про ведення з боку ЗС Вірменії ракетного обстрілу по містам та селам. 

"Обстріл наших міст та сіл балістичними ракетами є військовим злочином з боку ЗС Вірменії. Тому військово-політичне керівництво Вірменії має бути притягнуто до відповідальності", - сказав голова держави.

Водночас речниця Міноборони Вірменії Шушан Степанян стверджує, що азербайджанська сторона "постійно намагається атакувати, проте безуспішно".

"Близько 14:00 противник атакував в обох напрямках південного кордону. Атака була припинена внаслідок рішучих дій підрозділів Армії оборони Арцаха (невизнаної "НКР" - ред.), - написала вона на своїй сторінці у Facebook. - Противник зазнав значних втрат у живій силі, також вражені 9 одиниць ворожої бронетехніки".

Напередодні Азербайджан звинуватив Вірменію в ракетному обстрілі міста Барда, яке розташоване за кілька десятків кілометрів від лінії зіткнення. 

Обстріл азербайджанського міста Барда

Обстріл азербайджанського міста Барда

Раніше в Азербайджані порушили кримінальну справу щодо ракетних ударів з боку Вірменії у напрямку стратегічного нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан та інших об'єктів невійськового призначення на території Євласького району. У відповідь, Вірменія звинуватила Азербайджан у "нахабній брехні".

Нагадаємо, що вздовж контактної лінії у зоні конфлікту в Нагірному Карабасі вже дванадцяту добу не вщухають обстріли.

Раніше Єреван повідомив, що готовий до поступок щодо Нагірного Карабаху і сподівається, що на компроміс піде й Баку. 

Цього тижня міністр оборони Азербайджану Закір Гасанов доручив продовжити військову операцію в Нагірному Карабасі до повного знищення сил противника.

Бої в Нагірному Карабасі поновилися в ніч проти 27 вересня. Країни звинувачують одна одну в провокації. В ООН, НАТО та ЄС закликали сторони скласти зброю й розпочати переговори.

У Женеві відбудуться переговори щодо миру в Нагірному Карабасі­

У Женеві відбудуться переговори щодо миру в Нагірному Карабасі­

Повʼязані теми:

Наступна публікація