Бойовики "ІД" захопили у полон полковника і ще вісьмох офіцерів іракської поліції

Бойовики "ІД" захопили у полон полковника і ще вісьмох офіцерів іракської поліції

Це сталося під час бою у західному Мосулі.

Бойовики "Ісламської держави" захопили у полон полковника іракської поліції і вісьмох інших поліцейських офіцерів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на посадовця МВС Іраку.

Це сталося у західній частині Мосула під час запеклих боїв між терористами і урядовими силами. У поліцейських закінчилися набої, після цього бойовики полонили їх, каже чиновник, який побажав залишитися неназваним.

Речник МВС Іраку підполковник Абдель Амір аль-Мохаммедаві заперечив захоплення у полон поліцейських у Мосулі.

За словами джерела Reuters, офіцери були захоплені у понеділок, близько третьої години ранку, у районі Баб, який контролюють бойовики. Наразі іракські сили безпеки воюють за цей районі після звільнення східної частини Мосула.

Пізніше джерела у федеральній поліції Іраку повідомили, що усі полонені були вбиті. Наразі поліція намагається забрати їхні тіла.

Іракська армія разом із військовими США майже відвоювала головну базу угруповання "ІД" в Іраку

Іракська армія разом із військовими США майже відвоювала головну базу угруповання "ІД" в Іраку

Нагадаємо, наприкінці січня іракські війська і ополченці, які підтримують їх, повністю звільнили східну частину міста Мосул  — "столицю" бойовиків "Ісламської держави" в Іраку. 

Наразі бойовики "Ісламської держави" перебувають в облозі в західній частині Мосула, разом із приблизно 650 тисячами мирних жителів. В облозі вони опинилися після того, як підтримувані США сили Іраку, що оточують місто, відкинули їх зі сходу на першому етапі наступу, який завершився наприкінці січня.

Іракські літаки скинули мільйони листівок на західній стороні Мосула, попередивши жителів про те, що бій з бойовиками  "Ісламської держави" був неминучим, коли війська почали рухатися в їхньому напрямку.

Терористи утримували місто із 2014 року і зайняли його фактично без бою, зробивши його столицею "Ісламської держави" в Іраку. Аби відбити населений пункт, до наступальної операції залучили близько 45 тисяч військових, а також курдські загони пешмерга та інші формування. Вони розпочали наступ у супроводі танків та літаків ВПС Іраку та міжнародної коаліції.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація