Бойовики завдали ракетного удару по Кабулу перед важливою заявою Трампа щодо Афганістану

Бойовики завдали ракетного удару по Кабулу перед важливою заявою Трампа щодо Афганістану

Фото: Reuters

Президент США вирішив направити ще 4 тисяч американських військових до цієї країни.

Бойовики випустили ракету по центру афганської столиці Кабул.

Про це повідомляє Reuters.

Ракета впала на дорозі поруч із президентським палацом та поблизу району, де розташовані інші афганські урядові установи, іноземні посольства, а також штаб міжнародної військової коаліції.

Вибуху передували повідомлення через гучномовці, які часто використовує американське посольство, щоб попередити про неминучу ракетну атаку.

В Афганістані загинули пів сотні людей після теракту в мечеті

В Афганістані загинули пів сотні людей після теракту в мечеті

Наразі немає жодної інформації про жертв внаслідок ракетного удару. Поки що ніхто не взяв відповідальність за напад, але бойовики "Талібану" та "Ісламської держави" останнім часом значно активізували свою терористичну діяльність у столиці Афганістану.

Обстріл Кабула стався напередодні важливої заяви президента США Дональда Трампа, в якій він пояснить "стратегію Америки в Афганістані та Південній Азії". Очікується, що Трамп виступить з промовою на військовій базі "Форт Майер" біля Вашингтона. Також вона буде транслюватися у прямому ефір. Раніше президент США заявив, що його адміністрація ухвалила рішення щодо війни в Афганістані, яка триває 16 років.

Президент США не навів жодних подробиць, але вже зараз відомо, що Трамп вирішив направити до Афганістану ще 4 тисячі американських військових. Нині в Афганістані перебуває близько 8400 військовослужбовців США та близько 5000 військовослужбовців з інших країн-членів НАТО та країн-партнерів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація