Брата вбитого лідера "ІД" аль-Багдаді спіймали в Іраку

Брата вбитого лідера "ІД" аль-Багдаді спіймали в Іраку

Фото: Associated Press

Терорист ховася за іншим іменем.

У місті Кіркук в Іраку поліція заарештувала двоюрідного брата і заступника ліквідованого ватажка "ІД" Абу Бакра аль-Багдаді з іменм Хамед Шакер Сабаа аль-Бадрі.

Про це повідомляє телеканал Alsumaria з посиланням на іракські спецслужби.

Зазначається, що Хамед Шакер Сабаа аль-Бадрі, відомий як Ібн Халдун, переховувався на квартирі. Він проживав за підробними документами з іменем Шаалян Обейд.

Аль-Бадрі був "військовим еміром" у провінції Салах-ед-Дін і займався питаннями розвідки.

Також Ібн Халдун був одним із найбільш розшукуваних терористів після усунення аль-Багдаді.

Нагадаємо, 26 жовтня під час спецоперації в сирійській провінції Ідліб знищили ватажка терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді. 

Потім американський президент Дональд Трамп підтвердив загибель аль-Багдаді під час спецоперації в сирійській провінції Ідліб. За словами лідера Сполучених Штатів, Абу Бакр аль-Багдаді втікав від переслідування тунелем разом з трьома дітьми. Він зрозумів, що опинився в пастці, а тому підірвав на собі жилет смерті.

Трамп також повідомив, що американські військові, які прибули до схованки очільника "ІД" на восьми гелікоптерах, під час спецоперації не постраждали. Натомість було вбито кілька прихильників аль-Багдаді. Також поранення отримав один із собак, які переслідували очільника "Ісламської держави". 

"Ісламську державу" очолив новий ватажок замість вбитого аль-Багдаді - ЗМІ

"Ісламську державу" очолив новий ватажок замість вбитого аль-Багдаді - ЗМІ

Повʼязані теми:

Наступна публікація