Brexit може спричинити зростання радикальних настроїв – британська поліція

Brexit може спричинити зростання радикальних настроїв – британська поліція

Фото: Associated Press

Там закликають громадян повідомляти про всі підозрілі об’єкти та дії.

"Лихоманка" навколо виходу Великої Британії з Європейського союзу може бути використана правими радикалами для поширення екстремістських настроїв.

Про це заявив помічник комісара, офіцер департаменту з контртероризму британської поліції Ніл Басу, передає BBC.

За його словами, "крайньо-правий дрейф до крайньо-правого тероризму" становить загрозу для поліції, однак правоохоронці працюють над тим, щоб не дати радикалам "точки опори".

Він також зазначив, що вихід Британії з ЄС без будь-якої угоди додасть поліції роботи.

"Так що завжди є ймовірність того, що люди радикалізуються від тієї гарячкової атмосфери, яка у нас є наразі. Ми хочемо, щоб люди повідомляли про все, що, на нашу думку, може призвести до насильницької конфронтації, і люди повинні заспокоїтися і зрозуміти, що ми приділяємо цьому дуже пильну увагу, і ми зупинимо це всюди, де це побачимо", - заявив Басу.

Поліцейський підкреслив, що у 2016 році після референдуму правоохоронці зафіксували пік злочинів на ґрунті ненависті.

Нагадаємо, парламент Великої Британії у вівторок, 15 січня, провалив голосування за затвердження угоди про вихід країни з Європейського союзу. Наступного дня депутати також не змогли набрати необхідних голосів для оголошення вотуму недовіри уряду Терези Мей.  Тепер Велика Британія має величезний ризик вийти з ЄС без жодної угоди.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація