Brexit: Велика Британія домовилася про умови виходу країни із ЄС

Brexit: Велика Британія домовилася про умови виходу країни із ЄС

Фото: Reuters

Британія має офіційно озвучити свою позицію на саміті лідерів ЄС у Брюсселі наприкінці липня.

Британський уряд досяг колективної угоди стосовно умов виходу країни з Європейського союзу.

Кабмін Великобританії підписав план створення вільної торгової зони між Англією і ЄС, яка буде стосуватися промислової і сільськогосподарської продукції, пише ВВС.

"Звичайно, у нас все ще є робота з ЄС, щоб переконатися, що ми дійдемо до кінцевої точки в жовтні. Але те, до чого ми прийшли сьогодні після детальної дискусії - це добре, ми прийдемо до позитивного майбутнього для Великобританії ", – прокоментувала Мей підсумки 12-годинної зустрічі британського Кабміну.

За словами прем'єр-міністра, англійський уряд хоче прискорити наступні переговорні процеси, щоб досягти вступу в силу даної угоди до жовтня 2018 року.

Нагадаємо: Британія має офіційно озвучити свою позицію на саміті лідерів ЄС у Брюсселі наприкінці липня.

Британці вийшли на масовий мітинг проти Brexit

Британці вийшли на масовий мітинг проти Brexit

Нагадаємо, у Великій Британії законопроект про вихід країни зі складу Європейського Союзу затверджено і він став законом. Тепер найбільш серйозні дебати очікуються у Палаті громад, де депутати обговорюватимуть торговельні угоди з ЄС. Проєвропейські парламентарі будуть наполягати на збереженні основних домовленостей з союзом.

Своєю чергою, 27 держав ЄС повідомили Британію, що вона повинна підготувати "реалістичні і обґрунтовані пропозиції" про майбутні відносини з Європейським Союзом після Brexit. "Найскладніші завдання все ще не вирішені", - сказав журналістам глава Європейського ради Дональд Туск.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація