Британець у віці 112 років став найстарішим чоловіком планети й розповів, як переживає спалах коронавірусу

Британець у віці 112 років став найстарішим чоловіком планети й розповів, як переживає спалах коронавірусу

Боб Вейтон святкує свій 111 день народження. / Фото: BBC

Він каже, що уперше в житті перебуває на самоізоляції.

112-річний британець з графства Гемпшир став найстарішим чоловіком у світі і потрапив у книгу рекордів Гіннесса.

Про це пише The Guardian.

Сертифікат, що підтверджує звання, Боб Вейтону не зміг отримати особисто через коронавірус – він перебуває у самоізоляції. Документ віддали доглядальникам, а ті вже передали британцю, дотримуючись усіх карантинних правил.

"Не можу сказати, що мені приємно чути про смерть попереднього рекордсмена, але я дуже радий, що так довго живу і зумів завести стільки друзів", — сказав Вейтон.

Чоловік був середньою дитиною в сім’ї й має ще трьох братів і трьох сестер. У самого довгожителя троє дітей, 10 онуків та 25 правнуків.

Разом із дружиною Агнес він подорожував й працював в усьому світі, а потім оселилися у Великій Британії. Там  Вейтон працював викладачем морської інженерії в Міському університеті в Лондоні, поки 1973-го не вийшов на пенсію.

Він розповів, що пережив пандемію іспанського грипу у 1918-1920 роках, яка стала однією з наймасштабніх для людства. Втім на самоізоляції довгожитель уперше – через пандемію коронавірусу.

"Це дивно. Я ніколи не переживав нічого подібного до коронавірусу", - сказав він і додав, що трохи засмучений, але "потрапив в ситуацію, коли потрібно просто прийняти те, що відбувається",

"Я, та й ніхто інший, подумати не міг, що щось подібне станеться. У мене був грип та різні дитячі хвороби, але самоізоляції – ніколи", — зазначив Вейтон.

Нагадаємо, попередній рекордсмен - мешканець Японії на ім’я Тітецу Ватанабе - у лютому помер у віці 112 років. Чоловік ділився власними секретами довголіття. Так, він порадив не злитися і частіше усміхатися. Також він розповів, що для пітримки організму в тонусі він робив зарядку, практикувався в каліграфії та орігамі, а ще - розв'язував математичні завдання.

111-річний британець готується стати найстаршим чоловіком планети

111-річний британець готується стати найстаршим чоловіком планети

Повʼязані теми:

Наступна публікація