Британська опозиція назвала угоду Джонсона щодо Brexit ще гіршою, ніж угода Мей

Британська опозиція назвала угоду Джонсона щодо Brexit ще гіршою, ніж угода Мей

Фото: Associated Press

Лейбористи заявили, що не можуть підтримати цей документ.

Лідер британських лейбористів Джеремі Корбін та інші опозиціонери розкритикували нову угоду щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу, про погодження якої було оголошено 17 жовтня.

Корбін заявив, що британський прем'єрміністр "уклав ще гіршу угоду, ніж [його попередниця] Тереза ​​Мей", яку парламент відхилив тричі, передає Daily Mail.

"Умови цієї угоди поставлять під загрозу безпеку харчових продуктів, знизять екологічні стандарти та права працівників, а також відкриють шлях до поглинання нашої службу охорони здоров'я американськими приватними корпораціями", – заявив лідер лейбористів.

"Ця угода про розпродаж не об'єднає країну, і повинна бути відхилена. Найкращий спосіб упорядкувати Brexit - це дати людям остаточне вирішити на референдумі", – додав Джеремі Корбін.

Інші опозиціонери також висловилися проти нової угоди. Тіньовий канцлер скарбниці, депутат парламенту від Лейбористської партії Джон Макдоннелл назвав угоду Джонсона "угодою розпродажу".

"Чим більше людей вивчають текст угоди Джонсона, тим більше вони розуміють, що це за розпродаж. Розпродаж практично в кожному секторі нашої економіки, і всіх, хто, можливо, проголосував за те, щоб вірити, що угода може захистити їхні робочі місця", – написав він у Twitter.

Інша депутатка від лейбористів Рейчел Маскелл заявила, що вже прочитала укладену Джонсоном угоду і не може її підтримати.

"Це гірше, ніж угода Мей, скорочує наші екологічні, робітничі та громадянські права, передає відповідальність за кордон [з Ірландією] в руки Асамблеї Північної Ірландії, яка не збиралася три роки", – написала вона у Twitter.

Daily Mail прогнозує, що Борис Джонсон шукатиме підтримки не лише серед однопартійців-консерваторів, але і серед лейбористів, які виступають за угоду. Тож у Палаті громад у суботу відбудеться жорстке протистояння між прем'єром та головним опозиціонером Джеремі Корбаном.

Євросоюз та Велика Британія нарешті домовилися про умови "розлучення"

Євросоюз та Велика Британія нарешті домовилися про умови "розлучення"

Нагадаємо, 23 червня 2016 року у Великій Британії відбувся референдум щодо виходу країни зі складу Європейського Союзу. "За" проголосувало 51,9% осіб, "проти" – 48,1%. За попередніми домовленостями,  процес виходу мав завершитися 29 березня. 21 березня 27 країн ЄС схвалили на саміті відтермінування Brexit на підставі двох можливих сценаріїв: до 12 квітня або до 22 травня.

Останній мав би відбутися за умови, що запропонована прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей угода про вихід буде підтримана парламентом. 29 березня парламент країни її відхилив. Наразі Британія має залишити блок до 12 квітня.  

Раніше Тереза Мей заявила, що піде з посади голови уряду, якщо більшість депутатів палати громад ратифікують її договір про умови виходу Британії з ЄС, який вона погодила з Брюсселем у листопаді. 

Як відбувається вихід Великої Британії зі складу ЄС, дивіться в інтерактивній інфографіці. 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація