Британська поліція припускає, що нове отруєння в Солсбері могло бути інсценуванням

Британська поліція припускає, що нове отруєння в Солсбері могло бути інсценуванням

Фото: Reuters

Це є однією із версій розслідування.

Слідчі Великої Британії припускають, що нове отруєння в Солсбері, під час якого були начебто отруєні уродженка Росії Анна Шапіро та її чоловік, британець Алекс Кінг, може бути інсценування або розіграшом.

Про це телеканалу BBC розповіли джерела у правоохоронних органах.

Вони зазначили, що поки не можуть точно підтвердити це, доки не допитали самого Кінга. Наразі це є однією із версій розслідування.

Про постраждалих в ресторані Prezzo стало відомо ввечері 16 вересня. Одна із відвідувачів Аманда Ньютон розповіла, що сиділа поруч із "двома росіянами", яким стало погано під час їжі. До моменту приїзду швидкої допомоги постраждалі перебували у свідомості, лікарі надали їм допомогу на місці. Усім відвідувачам ресторану повідомили про необхідність в найближчі години здати кров на аналіз у місцевій лікарні.

Згодом стало відомо, що внаслідок отруєння у ресторані Prezzo у британському місті Солсбері постраждали 30-річна російська модель Анна Шапіро та її чоловік-британець, 42-річний бізнесмен Алекс Кінг. 

Після отримання аналізів правоохоронці одразу виключили можливість отруєння чоловіка та жінки нервово-паралітичним агентом "Новачок", яким напередодні в Солсбері отруїли екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Згодом лікарі встановили, що в організмі обох не було виявлено слідів жодних отруйних речовин та виписали їх з лікарні.

У Солсбері російська модель заявила, що Москва планувала її отруїти

У Солсбері російська модель заявила, що Москва планувала її отруїти

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація