Британська поліція встановила головних підозрюваних в отруєнні Скрипалів - The Telegraph

Британська поліція встановила головних підозрюваних в отруєнні Скрипалів - The Telegraph

Фото: Reuters

Вважається, що вони вже повернулися до Росії.

Британська поліція та спецслужби встановили головних підозрюваних у спробі вбивства колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Про це повідомляє британське видання The Telegraph з посиланням на свої джерела.

Контртеррористичний відділ поліції зараз намагається побудувати справу проти підозрюваних. Правоохоронці вважають, що вони вже повернулися до Росії.

Кримінальне розслідування, яке, як очікується, триватиме ще багато місяців, зробило важливий прорив у визначені ключових осіб, ймовірно причетних до отруєння Скрипалів за допомогою нервово-паралітичної речовини, пише видання.

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила, що Скрипалів отруїли "Новачком"

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила, що Скрипалів отруїли "Новачком"

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. Видання The Telegraph дізналося, що Скрипаль раніше звертався в поліцію із заявою про те, що побоюється за своє життя. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка сказала виданню, що ситуація зі Скрипалем "дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком". Як відомо, він помер 2006 року в результаті отруєння полонієм.

14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про вислання з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова у країну через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон ґрата 23 британських дипломатів.

26 березня слідом за Британією низка країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану.

Організація із заборони хімічної зброї дійшла висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою було отруєно російського екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Організація із заборони хімічної зброї підтвердила російське походження "Новачка".

Лондон оприлюднив нові докази того, що за отруєнням Скрипаля може стояти РФ

Лондон оприлюднив нові докази того, що за отруєнням Скрипаля може стояти РФ

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація