Британські вчені з'ясували скільки живуть антитіла від коронавірусу

Британські вчені з'ясували скільки живуть антитіла від коронавірусу

Фото: Associated Press

Вчені припускають, що сподіватись на колективний імунітет марно.

Вчені Імперського коледжу Лондона після дослідження, в якому взяли понад 365 тисяч людей з'ясували, що з часом антитіла у перехворілих зникають, тож стратегії вироблення колективного імунітету від коронавірусу ставиться під сумнів.

Про це інформує сайт університету.

Вчені зазначають, що усім піддослідним тричі робили тести на антитіла у період з 20 червня по 28 вересня. За цей час антитіла зникли у 26% піддослідних. До того ж, серед загальної кількості респондентів на початку експерименту антитіла виявили у 6%, а станом на початок другої хвилі COVID-19 у вересні — у 4,4% протестованих.

Водночас зменшення частки людей з антитілами відбулося в усіх вікових групах: найбільше скорочення антитіл спостерігалося у людей, старших за 75 років, найменше — у людей 18-24 років.

Результати дослідження дають змогу припустити, що рівень імунітету населення може знизитися за місяці після першої хвилі епідемії.

Нагадаємо,в Україні виявили 363 075 випадків коронавірусу, за добу — 7 474. Кількість одужалих сягнула вже 148 642. За останню добу 3 306 людей змогли побороти недугу — це також рекордна кількість від початку пандемії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація