Британський парламент не дослухався Джонсона та зажадав відкласти Brexit

Британський парламент не дослухався Джонсона та зажадав відкласти Brexit

Фото: Associated Press

Раніше прем’єр попереджав, що не збирається цього робити.

Парламентарі Великої Британії проголосували за відкладення рішення щодо угоди про вихід королівства з Європейського Союзу. Про це повідомляє CNN.

Депутати не пристали на прохання прем’єр-міністра Бориса Джонсона схвалити нову угоду про умови Brexit. За нею, вихід Великої Британії з ЄС мав статися найближчим часом. Парламентарі ж натомість пропонують спершу схвалити закони, котрі уможливлять виконання цієї угоди. Відтак процедура виходу має завершитися в січні 2020 року.

Фото: ТСН.ua

У парламенті вирішили, що прем’єр має попросити ЄС продовжити процес Brexit до цього часу. Однак раніше Джонсон наголошував, що більше не збирається відтерміновувати Brexit і готовий до виходу Великої Британії з ЄС без жодної угоди.

На саміті ЄС у Брюсселі британські та європейську переговорні команди погодили умови Brexit

На саміті ЄС у Брюсселі британські та європейську переговорні команди погодили умови Brexit

Нагадаємо, 23 червня 2016 року у Великій Британії відбувся референдум щодо виходу країни зі складу Європейського Союзу. "За" проголосувало 51,9% осіб, "проти" – 48,1%. За попередніми домовленостями,  процес виходу мав завершитися 29 березня. 21 березня 27 країн ЄС схвалили на саміті відтермінування Brexit на підставі двох можливих сценаріїв: до 12 квітня або до 22 травня.

Останній мав би відбутися за умови, що запропонована прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей угода про вихід буде підтримана парламентом. 29 березня парламент країни її відхилив. Наразі Британія має залишити блок до 12 квітня.  

Раніше Тереза Мей заявила, що піде з посади голови уряду, якщо більшість депутатів палати громад ратифікують її договір про умови виходу Британії з ЄС, який вона погодила з Брюсселем у листопаді. 

Як відбувається вихід Великої Британії зі складу ЄС, дивіться в інтерактивній інфографіці. 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація