Британський парламент ухвалив законопроєкт про Brexit

Британський парламент ухвалив законопроєкт про Brexit

Палата лордів ухвалила документ 22 січня.

Верхня палата парламенту Великої Британії 22 січня ухвалила законопроєкт щодо умов виходу країни з Євросоюзу, повідомляє Deutsche Welle.

Палата лордів ратифікувала угоду про Brexit, яку раніше ратифікувала Нижня палата. 

Законопроєкт офіційно стане законом, коли він отримає схвалення королеви Єлизавети II. До неї на підпис документ може надійти 23 січня. 

Крім того, Brexit повинен ратифікувати Європейський парламент. Ймовірно, це може статися під час засідання 29 січня. Вихід Великої Британії з ЄС повинен відбутися 31 січня.

"Ми обіцяли реалізувати Brexit. Ми перебуваємо на шляху до виходу 31 січня", - написав у своєму Twitter міністр з питань виходу Великої Британії з ЄС Стівен Барклі.

Нагадаємо, 23 червня 2016 року у Великій Британії відбувся референдум щодо виходу країни зі складу Європейського Союзу. "За" проголосувало 51,9% осіб, "проти" – 48,1%. За попередніми домовленостями,  процес виходу мав завершитися 29 березня. 21 березня 27 країн ЄС схвалили на саміті відтермінування Brexit на підставі двох можливих сценаріїв: до 12 квітня або до 22 травня.

Останній мав би відбутися за умови, що запропонована прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей угода про вихід буде підтримана парламентом. 29 березня парламент країни її відхилив. Наразі Британія має залишити блок до 12 квітня.  

Раніше Тереза Мей заявила, що піде з посади голови уряду, якщо більшість депутатів палати громад ратифікують її договір про умови виходу Британії з ЄС, який вона погодила з Брюсселем у листопаді. 

Як відбувається вихід Великої Британії зі складу ЄС, дивіться в інтерактивній інфографіці. 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація