Британський поліцейський, який постраждав від "Новачка" у Солсбері, повернувся на службу

Британський поліцейський, який постраждав від "Новачка" у Солсбері, повернувся на службу

Фото: Associated Press

Він лікувався майже 10 місяців.

Поліцейський Нік Бейлі, який постраждав від нервово-паралітичної речовини "Новачок" під час обшуків у будинку екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері, знову повернувся на службу.

Про це повідомляє The Guardian.

Бейлі проходив відновлення майже 10 місяців. Після безпосереднього контакту з отрутою він кілька тижнів провів у лікарні.

У поліції Вілшира підтвердили інформацію, що Бейлі повернувся на роботу. "У нього все добре і ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з ним. Процес одужання минає добре - але я підозрюю, що моральне відновлення буде довшим, як це було б для будь-кого з нас, хто був підданий чомусь настільки жахливому, як це. Йому буде надана вся необхідна підтримка", - заявив криміналіст Ангус Макферсон.

Сам Бейлі розповідав, що після отруєння відчуває на собі певне "емоційне побиття".

"Фізично я думаю, що відновився досить добре. Однак це зовсім інша ситуація. Це зайняло більше часу. Я описую це як емоційне побиття і психологічний вплив", - підкреслював поліцейський.

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка потрапили в лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. За словами британських правоохоронців, вони були отруєні нервово-паралітичним речовиною "Новачок", а організатором замаху була Росія.

14 березня прем'єр-міністр Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова у країну з-за отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією ряд країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

Пізніше двох осіб - Чарлі Роулі і Дон Стерджесс - знайшли без свідомості в місті Еймсбері. Як з'ясувалося, вони отруїлися в результаті дії нервового агента "Новачок", який раніше був використаний проти екс-розвідника Сергія Скрипаля. Подруга Роулі Дон Стерджесс в ніч проти понеділка, 9 липня, померла в лікарні. Роулі вижив і розповів, що сам подарував своїй подрузі флакон під виглядом дорогих парфумів, в якому, як згодом з'ясувалося, перебував "Новачок".

Правоохоронні органи Великобританії оприлюднили фото та імена осіб, підозрюваних в отруєнні російського екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Ними виявилися росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов. За даними одного з російських видань, вони неодноразово були в Європі і мають закордонні паспорти однієї серії зі схожими номерами.

Олександр Петров і Руслан Боширов в четвер, 13 вересня, дали інтерв'ю російському пропагандистському виданню Russia Today. Під час розмови вони розповіли, що нібито займаються підприємництвом, а в Солсбері їздили "як туристи, щоб подивитися на визначні пам'ятки і "відірватися".

Спільне розслідування The Bellingcat і The Insider підтвердило, що підозрювані в отруєнні Скрипалів росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов насправді - співробітники російських спецслужб. Причетність до спецслужб підтверджує ряд документів, а також прямих і непрямих свідчень.

Влада Солсбері виділила 500 тисяч фунтів на відновлення репутації міста після отруєння Скрипалів

Влада Солсбері виділила 500 тисяч фунтів на відновлення репутації міста після отруєння Скрипалів

Повʼязані теми:

Наступна публікація