British Airways подовжила скасування рейсів із двох аеропортів Лондона через комп'ютерний збій

British Airways подовжила скасування рейсів із двох аеропортів Лондона через комп'ютерний збій

(с) Reuters

Адміністрація авіакомпанії заявила, що не має доказів того, що збій стався через хакерську атаку.

Авіакомпанія British Airways скасувала до кінця суботнього дня, 27 травня, всі польоти з найбільшого аеропорту Великобританії і Європи Гітроу і другого за оборотом пасажирів лондонського аеропорту Ґетвік.

Про це адміністрація British Airways повідомила на своїй офіційній сторінці у Twitter.

Раніше авіакомпанія оголошувала про те, що скасування рейсів діятиме до 18:00 за місцевим часом (20:00 за київським).

"Ми працюємо з усіх сил, щоб відправити наших клієнтів, які повинні були сьогодні зробити польоти, наступними доступними авіарейсами протягом уїк-енду. Тим же, хто не зможе полетіти, буде запропонована повна компенсація", — повідомила офіційний представник авіакомпанії.

У своїй попередній заяві вона пояснила причину інциденту: "Стався великий збій в системах електронних технологій, і це привело до дуже серйозних порушень в наших повітряних операціях в усьому світі".

При цьому в авіакомпанії відкинули змогу атаки на її комп'ютерну систему з боку хакерів.

"Ми не виявили доказів того, що це була кібератака", — наголосили в British Airways.

У такій ситуації найбільший британський авіаперевізник не рекомендував пасажирам виїжджати в два зазначених аеропорти, поки не визначиться час відновлення польотів.

У British Airways пояснили, що "термінали в Гітроу і Ґетвік переповнені", і попросили своїх клієнтів відстежувати інформацію про польоти на сайті авіакомпанії, а також на її сторінці в Twitter.

Нагадаємо, це не вперше, коли рейси з аеропортів Гітроу і Ґетвік затримують через комп'ютерні збої. Так, 6 серпня 2016 року пасажирам авіакомпанії British Airways в Лондоні та кількох містах США довелося кілька годин чекати на свої рейси. Причиною затримок стали збої в комп'ютерній системі, що унеможливило реєстрацію пасажирів на місці, а також блокування злітної смуги в Лондоні протестувальниками з міжнародного руху Black Lives Matter ("Життя темношкірих має сенс").

У літака British Airways у Лас-Вегасі загорівся двигун

У літака British Airways у Лас-Вегасі загорівся двигун

Повʼязані теми:

Наступна публікація