Бунтівний лівійський генерал Хафтар пояснив, чому відмовився підписувати у Москві мирний договір

Бунтівний лівійський генерал Хафтар пояснив, чому відмовився підписувати у Москві мирний договір

Фото: Associated Press

За словами Хафтара, проект угоди ігнорує його інтереси.

Командувач Лівійської національної армією (ЛНА) Халіфа Хафтар, який залишив Москву без підписання угоди про припинення вогню із головою уряду національної згоди Фаїзем Сараджем, заявив, що запропонований йому варіант документа ігнорував низку вимог ЛНА.

Про це 14 січня повідомляє телеканал Al Arabiya.

Після того, як Хафтар покинув Москву в околицях Тріполі відновилися активні бої.

"Проект угоди ігнорує багато з вимог лівійської армії" – цитує телеканал головнокомандувача ЛНА.

Нагадаємо, у Москві 13 січня очікувалося  підписання угоди про перемир’я між лівійським генералом Халіфом Хафтаром та очільником міжнародного визнаного Уряду національної згоди Фаїзем Сараджем.

У Лівії визнаний ООН уряд і угруповання "Лівійська національна армія" на чолі з Халіфом Хафтаром звинуватили один одного у порушенні перемир’я, що було запропоновано Туреччиною та Росією через бої на околицях столиці Триполі. Туреччина і Росія після домовленостей оголосили, що сторони конфлікту в Лівії дійшли згоди щодо припинення вогню. Це відбулось на тлі наступу сил Хафтара на Сірт і кампанії зі взяття Триполі, що триває вже 9 місяців.

Туреччина, яка нещодавно розмістила сили у Лівії для підтримки уряду, заявила, що зауважила, що всі сторони намагаються дотримуватися режиму припинення вогню і ситуація спокійна за винятком "одного чи двох окремих інцидентів".

Туреччина відправить свої війська до Лівії, аби підтримати адміністрацію Триполі

Туреччина відправить свої війська до Лівії, аби підтримати адміністрацію Триполі

Повʼязані теми:

Наступна публікація