Безлади на вулицях США: під час протестів у Лас-Вегасі застрелили поліцейського

Безлади на вулицях США: під час протестів у Лас-Вегасі застрелили поліцейського

Фото: Associated Press

Поліція затримала підозрюваних.

У Лас-Вегасі, під час масових заворушень у зв'язку зі смертю афроамериканця Джорджа Флойда, був застрелений офіцер поліції.

Про це 2 червня пише Independent.

Інцидент стався на бульварі Лас-Вегас-Стріп. Також відомо, що ще один поліцейський Вегаса брав участь у стрільбі в центрі міста.

Поліція Лас-Вегаса заявила, що 338 осіб було заарештовано за три ночі протестів. Офіцери використовували сльозогінний газ і травматичні кулі, щоб розігнати натовп в у центрі міста.

Там також заявили, що підозрювані у вбивстві поліцейського також були ув'язнені, попри політику місцевого суду, що закликає більшість людей, звинувачених у вчиненні злочинів отримувати судові повістки замість того, щоб сидіти за ґратами.

Нагадаємо:

  • У Мережі розповсюдили відео, на якому поліцейський застосовує задушливий прийом проти затриманого афроамериканця Джорджа Флойда: коп тиснув йому коліном на шию. Чоловікові викликали "швидку", проте до лікарні він не дожив.
  • Після інциденту у США розпочалися масові акції протесту, які переросли в безлади та сутички з поліцією.
  • Затриманого ексофіцера Дерека Шовіна підозрюють у вбивстві третього ступеня та ненавмисному вбивстві другого ступеня, що трактується як "халатність, що призвела до необґрунтованого ризику". 

З кожним днем конфлікт посилюється — мешканець Лос-Анджелеса про протести в США

З кожним днем конфлікт посилюється — мешканець Лос-Анджелеса про протести в США

Повʼязані теми:

Наступна публікація