"Це не гра". Глава МЗС Нідерландів звернувся до противників "асоціації" з Україною

"Це не гра". Глава МЗС Нідерландів звернувся до противників "асоціації" з Україною

Берт Кундерс / Фото: Getty Images

Він розповів про позитивні моменти Угоди для Нідерландів.  

Керівник МЗС Нідерландів Берт Кундерс в ексклюзивному коментарі ТСН заявив, що Угода про асоціацію є важливим документом про економічну співпрацю, від якої виграють обидві сторони.

Він зазначив, що асоціація між Україною та ЄС відкриє можливість працювати на реформи та економічне процвітання. Також Кундерс зауважив, що і для Нідерландів є важливою стабільність у регіоні у "цей складний час". Угода ж відкриває не просто можливості для взаємодії між людьми, а й важлива з точки зору економічної взаємодії.

Глава МЗС країни наголосив, що учасники референдуму мають усвідомлювати: це голосування не стосується членства України в Євросоюзі, це голосування стосується співпраці. "Це не гра", - сказав він противникам уряду ЄС й противникам Угоди про асоціації, зокрема.

Кундерс вважає, що навіть кампанія (щодо референдуму, - ред.), проведена в останні дні, зробила можливою зустріч нідерландців й українців, під час якої вони змогли оговорити кооперацію. 

Щодо результатів референдуму, Кундерс утримався від прогнозів, пославшись на те, що в його країні вперше буде проводитися подібний захід, тож варто зачекати до 21 години (за місцевим часом, за київським -  22 години), коли закриються дільниці для голосування. Однак сам він сподівається на позитивний для України результат.

У Нідерландах виборці висловлюються щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

У Нідерландах виборці висловлюються щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

У Нідерландах сьогодні, 6 квітня, відкрилися дільниці, аби виборці могли висловити свою думку щодо угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом під час референдуму. Формально угода вже ратифікована місцевим парламентом і голосування матиме суто консультативний характер, глава уряду також висловлювався за позитивний фінал голосування. Тож головне питання – як політики відреагують, якщо суспільство таки скаже рішуче "ні".

Примітно, що в Голландії агітація у день волевиявлень не забороняється.

Кореспондент ТСН Наталка Фібріг

Повʼязані теми:

Наступна публікація