У Кремлі уточнили свою відмову від помилування Сенцова

У Кремлі уточнили свою відмову від помилування Сенцова

Фото: Reuters

Пєсков каже, що формулювання про відмову некоректне.

На відмову Кремля в помилуванні засудженого в Росії Олега Сенцова відреагував прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. Він назвав таке формулювання некоректним.

Про це повідомляє ТАСС.

"Є чинне законодавство, тут вживати фразу "відмова в помилуванні", напевно, некоректно з юридичної точки зору, тому що не було прохання про помилування", - сказав Пєсков.

Раніше повідомлялось, що український політв'язень Олег Сенцов має самостійно попросити президента Росії Володимира Путіна про помилування для початку відповідної процедури. Про це йдеться у відповіді матері Сенцова від Управління з забезпечення конституційних прав громадян при Адміністрації президента РФ.

Для помилування Сенцов має сам написати прохання Путіну – адміністрація президента РФ

Для помилування Сенцов має сам написати прохання Путіну – адміністрація президента РФ

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до вчинення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Сенцов відмовився просити Путіна помилування. За даними його адвоката, у нього дуже низький пульс, анемія та проблеми із серцем, але від голодування відмовлятися він не збирається. Режисер схуд на 30 кілограмів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація