"Це неправда". У ЦРУ однозначно відреагували на заяви Путіна щодо втручання у вибори в США

"Це неправда". У ЦРУ однозначно відреагували на заяви Путіна щодо втручання у вибори в США

Фото: Reuters

Глава РФ стверджує, що на американський політпроцес не намагалися вплинути люди, пов'язані із Кремлем.

Заява російського президента Володимира Путіна про те, що росіяни, звинувачені у втручанні в американські вибори, не пов'язані з Кремлем, є "неправдою".

Про це заявив 11 березня директор ЦРУ Майк Помпео, повідомляє New York Daily News.

В інтерв'ю минулого тижня Путін сказав, що росіяни, яких звинуватив спеціальний прокурор Роберт Мюллер, не представляють інтересів РФ. Директор ЦРУ Майк Помпео спростував це твердження в інтерв'ю журналу Fox News Sunday, наголосивши, що обвинувачені у втручанні у вибори все ж мають зв'язки з режимом Путіна.

"Це неправда", - сказав він про заяву російського президента.

"Росіяни намагалися втручатися у вибори Сполучених Штатів 2016 року", - сказав Помпео. "І цим займалися саме росіяни, а не хтось з-за меж країни або непов'язаний з Росією".

Однак Помпео знову відмовився сказати, чи вплинуло це втручання на результати виборів президента.

"Це не наші повноваження, щоб обговорювати це. Але не було жодних ознак того, що якийсь із голосів був змінений, що ці бюлетені були підроблені ", - сказав він.

Помпео також заявив, що американцям нема чого боятися після заяв Путіна про ядерну зброю з необмеженим діапазоном.

"Володимир Путін говорить багато того, що не має обґрунтування. Я не хочу коментувати точно деталі. Я скажу, що в його промові буквально не було нічого, що здивувало би розвідників чи ЦРУ ", - сказав він Fox News.

"Ми уважно стежимо за цим, як і наші брати з Міністерства оборони, і американці повинні бути впевнені, що ми добре знаємо російські програми та як гарантувати безпеку американців від погроз Володимира Путіна", - наголосив Помпео.

Втручання у вибори США: пов'язані з Росією Інтернет-тролі створили більше 3 тисяч сторінок

Втручання у вибори США: пов'язані з Росією Інтернет-тролі створили більше 3 тисяч сторінок

Нагадаємо, в лютому спеціальний прокурор США Роберт Мюллер розкрив деталі широкомасштабної та скоординованої кампанії РФ, спрямованої на вплив на політичні процеси у країні: сотні росіян протягом кількох років брали участь у кампанії вартістю кілька мільйонів доларів, метою якої було вплинути на президентські вибори у США. Для досягнення цієї мети вони використовували соціальні мережі, проплачені мітинги та збір розвідувальних даних.

Повʼязані теми:

Наступна публікація