"Це помста Путіна особисто мені. За те, що вижив" — Навальний відверто звернувся до росіян

"Це помста Путіна особисто мені. За те, що вижив" — Навальний відверто звернувся до росіян

Фото: Associated Press

Затримання та арешт російського опозиціонера Олексія Навального спровокували масові протести в регіонах країни, які відбулися 23 і 31 січня, а також 2 лютого. У результаті протестів силовики затримали 10 тисяч осіб.

Опозиціонер заявив, що, попри ув'язнення, він "почувається вільним". Громадян же він закликав не боятися і звільнити країну від "злодіїв-окупантів".

4 лютого на сайті ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального з'явилося звернення до росіян, в якому той закликав всіх "залишатися вільними".

"Залізні двері за мною зачиняються з оглушливим брязкотом, але я відчуваю себе вільною людиною. Завдяки впевненості в своїй правоті. Завдяки вашій підтримці. Завдяки підтримці своєї сім'ї. Демонстративне беззаконня, що відбувається зі мною від моменту, як я зійшов з трапа літака, це помста Путіна особисто мені. За те, що вижив, за те, що насмілився повернутися. Тепер ще й за те, що розповів про його палац".

Навальний зазначив, що більшою мірою — це послання Путіна і його друзів всій країні: "Бачили, як ми можемо, га? Начхаємо на закони і скрутимо в баранячий ріг будь-кого, хто наважиться йти проти нас. Ми і є закон".

"І я вкотре закликаю: не дайте себе залякати. Не дайте обдурити себе за допомогою ілюзії сили та крутизни. Яка ж це сила, якщо їм доводиться потайки труїти людей і беззаконно садити за грати? Де їхня всенародна підтримка, якщо вибори вони можуть виграти, тільки не пускаючи на них незалежних кандидатів, а страх перед протестувальниками змушує зачиняти станції метро? Вони можуть утримувати владу, використовуючи її для особистого збагачення, лише спираючись на наш страх. Зате ми, поборовши страх, можемо звільнити свою Батьківщину від купки злодіїв-окупантів. І зробимо це. Зобов'язані зробити. Для себе і майбутніх поколінь. Правда на нашому боці. Залишайтеся вільними", — зазначив Олексій Навальний.

Нагадаємо, що:

Повʼязані теми:

Наступна публікація