"Це шоу однієї людини". Клімкін розповів, як Путін веде перемовини

"Це шоу однієї людини". Клімкін розповів, як Путін веде перемовини

Фото: Getty Images

Президент РФ намагається поставити свого перемовника у складне становище.

Під час зустрічей у нормандському форматі (Україна, Франція, Німеччина, РФ) Володимир Путін самостійно веде перемовини, застосовуючи ультимативну тактику підвищення ставок.

Про це в інтерв’ю виданню theБабель розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Моє враження від "Нормандських" самітів — він (Путін – Ред.) веде переговори майже завжди сам. Ми, німці та здебільшого французи маємо командний підхід. А Путін веде переговори сам, іноді йому підказує [міністр закордонних справ РФ Сергій] Лавров. Це таке шоу однієї людини. Він володіє всією інформацією. Його тактика — поставити тих, з ким веде переговори, у складне становище. Нашим партнерам, які міняються, до цього треба звикати", - сказав міністр.

За його словами, російський президент говорить мовою ультиматумів і завжди підвищує ставки. "Третя особливість — у них дуже жорстка вертикаль. Люди, які ведуть переговори, ведуть їх у межах чітко визначених прапорців. Крок уперед, крок назад — розстріл", - додав Павло Клімкін. 

При цьому міністр Клімкін поділився цією інформацією із президентом Володимиром Зеленським під час першої їхньої зустрічі. Також він розповів про "деякі психологічні моменти".

Нагадаємо, зустріч зовнішньополітичних радників лідерів України, Росії, Франції та Німеччині відбудеться 12 липня для підготовки повноцінної зустрічі у "нормандському форматі". Володимир Зеленський повідомив, що підготовку зустрічі планували розпочати після дострокових парламентських виборів в Україні, однак він наполіг на пришвидшенні цього процесу.

При цьому сам Путін зазначив, що зустріч у "нормандському форматі" щодо ситуації на Донбасі відбудеться, але спершу буде зустріч "удвох або втрьох". "Будемо працювати. Питання лише коли. Терміни треба узгодити і в якій послідовності - будемо спочатку проводити консультації удвох, утрьох, відтак зберемося вчотирьох. Загалом - "так", але щодо конкретики повинні домовитись наші помічники і МЗС", - сказав Путін. 

Ведучий із Грузії облаяв Путіна – тамтешня влада його дії засудила

Ведучий із Грузії облаяв Путіна – тамтешня влада його дії засудила

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація