"Це все відмазка для влади, фейк і хвороба": як російські ЗМІ відреагували на безвіз в Україні

"Це все відмазка для влади, фейк і хвороба": як російські ЗМІ відреагували на безвіз в Україні

Фото: УНІАН

Російські пропагандистські медіа акцентували увагу на незначних відмовах українцям у поїздках.

Зі стартом безвізового режиму з Україною та ЄС сотні українців рушили у подорожі на Захід. Лише чотирьом, за даними МЗС, було відмовлено у в'їзді.

У Держприкордонслужбі повідомили, що понад 1100 громадян України уже скористалася безвізом

Першим досвідом про свої подорожі до ЄС без зайвої бюрократії українці ділилися у соцмережах. Найцікавіші розповіді можна прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

Однак, поки в соцмережах українці повідомляють про успішний перетин кордону з європейськими державами, російські пропагандистські ЗМІ (в тому числі і санкційні в Україні) намагаються створити негативну атмосферу довкола цієї події.

Зокрема, ресурс "Вести.Ru" взяв коментар у нібито політичного оглядача Володимира Скачка, який назвав безвіз в Україні – "симулякром" і "відмазкою для влади".

Фото: Вести.Ru

Фото: Вести.Ru

Крім того, цей ресурс зосередив свою увагу не на тому, скільком українцям вдалося перетнути кордон із європейськими державами 11 червня, а на першій людині, якій перетнути межу не дозволили.

Фото: Вести.Ru

До подібної маніпуляції вдався і сайт кремлівського каналу "Звезда".

Фото: Звезда

"Звезда" взяла коментар у так званого "експерта", який заявив, що з безвізом президент України Петро Порошенко "вислуговується перед Вашингтоном".

Фото: Звезда

У Росії обурилися і через цитування Порошенком Лермонтова напередодні безвізу.

Фото: Звезда

На сайті телеканалу НТВ з'явився матеріал теж із так званими експертами, які розповіли про "складнощі" із отриманням безвізу українцям, про те, як українці "рвуться до Європи працювати" тощо. При цьому "журналісти" не дають фактів, а використовують маніпулятивні конструкції, приміром "багато людей говорять".

Фото: НТВ

Фото: НТВ

Фото: НТВ

Додамо, що безвіз між Україною та ЄС стартував 11 червня – напередодні дня Росії, який відзначають 12 червня.

Умова безвізу: українцями доведеться на кордоні показувати готівку чи виписку з банківської картки

Умова безвізу: українцями доведеться на кордоні показувати готівку чи виписку з банківської картки

Для безвізових поїздок до ЄС українцям необхідно мати біометричний паспорт. Перед поїздкою необхідно оформити страховку та мати певну кількість грошей з собою, яку кожна країна визначає окремо. Фахівці підрахували, що цього літа європейські курорти можуть бути дешевшими, ніж навіть вітчизняні.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація