Чехія надішле військових для захисту кордонів Угорщини від біженців

Чехія надішле військових для захисту кордонів Угорщини від біженців

Чехія готова допомогти Угорщини захистити кордони ЄС від нелегалів

Угорці попросили допомоги в обладнанні зовнішнього рубежу Євросоюзу.

Армія Чехії планує надати допомогу колегам з Угорщини в охороні державних кордонів. Ідеться в ділянку зовнішнього кордону Європейського союзу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на чеське видання iDnes.

Місія чеських військових має розпочатися 15 жовтня. Триватиме вона два місяці. Деталі узгоджуються на рівні урядів обох країн.

Про відомі зараз подробиці розповів начальник Генштабу Чехії Йозеф Бечвар. На першому етапі йдеться про направлення до Угорщини 20 солдатів, транспортного обладнання для спорудження огорожі на кордоні, польових кухонь тощо.

"Ми підтримуємо контакти з угорцями, вони просили про допомогу. Я гадаю, що це правильно – захищати зовнішній кордон Шенгену. Думаю, ми зможемо дати їм те, що вони просять", - сказав міністр оборони Чехії Мартін Стропніцький.

Як уже повідомлялося, Угорщина розпочала будувати паркан на кордоні із Хорватією. Це викликано навалою біженців, які тікають від війни на Близькому Сході та шукають кращої долі в Австрії, Німеччині, Швеції та інших розвинених європейських країнах. Маршрут міграції десятків тисяч людей пролягає через Грецію, Македонію, Сербію, Угорщину та Хорватію. Угорщина зайняла одну з найбільш жорстких позицій у ЄС відносно нелегалів.

Сотні мігрантів зібралися на кордонах європейських країн

Сотні мігрантів зібралися на кордонах європейських країн

Повʼязані теми:

Наступна публікація