Чехія подовжила термін дії дозволів на працевлаштування для іноземців - є умова

Чехія подовжила термін дії дозволів на працевлаштування для іноземців - є умова

Фото: Associated Press

Іноземні громадяни мають можливість продовжити трудові відносини з роботодавцем до 16 вересня 2020 року.

Уряд Чеської Республіки подовжив термін дії дозволів на працевлаштування для іноземців, у тому числі для громадян України. Це стосується лише громадян, термін дії чеської робочої візи в яких закінчився в період з 12 березня до 16 липня 2020 року, і які у цей період перебували на території Чехії.

Про це у середу, 24 червня, повідомляється на офіційній сторінці посольства України в Чеській Республіці у Facebook.

"Відповідно до рішення чеського уряду, іноземні громадяни, які в період від 12 березня до 16 липня 2020 року перебували на території Чехії на основі короткострокової робочої або короткострокової сезонної візи, довгострокової візи для сезонних робітників або надзвичайної робочої візи на понад 90 днів (видається для роботи у визначених галузях), мають можливість продовжити трудові відносини з роботодавцем до 16 вересня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, обов’язковою умовою разом із цим є продовження старого чи укладання нового трудового договору з роботодавцем на період до 16 вересня.

"Такий трудовий договір не потрібно ніде реєструвати. В разі виконання цієї вимоги іноземний громадянин може залишатися і працювати на території Чехії до 16 вересня 2020 року", - пояснюється у повідомленні.

Ця можливість не розповсюджується на іноземних громадян, які:

  • перебувають в Чехії в рамках безвізового режиму, на основі віз інших країн Європейського Союзу (польські, угорські тощо);
  • також на тих, хто не продовжить трудові відносини з роботодавцем на період від 16 липня до 16 вересня.

Такі громадяни мають залишити територію Чехії до 16 липня 2020 року.

Уряд Чеської Республіки продовжив термін дії дозволів на працевлаштування для іноземців. Відповідно до рішення чеського...

Опубликовано Embassy of Ukraine in Prague / Velvyslanectví Ukrajiny v Praze Среда, 24 июня 2020 г.

Чехія відкрила кордони для українських заробітчан - без них чимало врожаю може пропасти

Чехія відкрила кордони для українських заробітчан - без них чимало врожаю може пропасти

Як повідомлялося раніше, очільник Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник заявив, що найближчим часом Україна не зможе втримати своїх громадян від поїздок на заробітки за кордон через різницю в зарплатні з країнами Європейською Союзу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація