Чехія зобов'язала співробітників компаній здавати тести на коронавірус

Чехія зобов'язала співробітників компаній здавати тести на коронавірус

Фото: Associated Press

Впродовж двох наступних тижнів 10 тисяч чеських компанії протестують 2,1 млн своїх працівників.

Уряд Чеської Республіки зобов'язав усіх власників компаній організувати для своїх співробітників тестування на COVID-19.

Про це у понеділок, 1 березня, із посиланням на чеського міністра промисловості і торгівлі Карела Гавлічека повідомляє ČT24.

Зазначається, що підприємства із понад 250 працівниками повинні будуть перевірити увесь персонал на наявність антигенів коронавірусу у період від 3 до 12 березня. Компанії, де працюють від 50 до 249 осіб, розпочнуть тестування пізніше, 5 березня. 

Очікується, що впродовж двох наступних тижнів 10 тисяч чеських компанії протестують 2,1 млн своїх працівників.

У випадку відмови підприємствам загрожуватимуть фінансові санкції, які регулюватимуться законом про пандемію. Зокрема, компанія зможе бути повторно оштрафована до 500 тисяч крон (понад 643 тисяч гривень), співробітники - до 50 тисяч крон (понад 64,3 тисячі гривень відповідно).

Окрім того, від 2 лютого співробітникам буде заборонено їсти в їдальнях. "Їдальня або буфет будуть використовуватися лише для продажу або роздачі обідів. Співробітники зможуть приносити їжу на роботу, але їм не дозволять їсти в їдальнях, щоби вони не спілкувалися там", - заявила міністерка фінансів Чехії Олена Шіллерова.

Нагадаємо, що від 1 березня у Чехії почали діяти посилені карантинні обмеження. Зокрема, громадянам дозволено пересуватися лише в межах району проживання, а також заборонено відвідувати рідних.

Новини світу: Чехія радикально посилює карантинні обмеження

Новини світу: Чехія радикально посилює карантинні обмеження

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація