Чепіга причетний до вбивства в Туреччині чеченського полковника - ЗМІ

Чепіга причетний до вбивства в Туреччині чеченського полковника - ЗМІ

Фото: скриншот з відео

Напрямок дислокації роботи Чепіги - це країни Азії і Сходу.

Полковник ГРУ РФ Анатолій Чепіга, якого Велика Британія підозрює в отруєнні сім'ї Скрипалів, був одним із ліквідаторів, група яких у 2015 році вбила чеченського польового командира Абдулвахіда Едельгерієва.

Про це інформує турецьке інформагентство Haber Turk.

До ліквідації Едельгерієва була причетна група осіб, зокрема, одного з них ідентифікували, як Чепігу, який брав учать у спецоперації ГРУ як "Андрій Шолхов".

 

Фото: Haber Turk

Видання припускає, що розбіжності у рисах обличчя на різних фотографіях Чепіги, не виключає легкої пластичної операції, яку зробили Чепізі перед або після спецоперації з ліквідації Едельгерієва.

"Після закінчення дипломатичної академії та декількох відряджень до Чечні Чепіга разом із дипломом, ймовірно, отримав і свій головний напрямок місця дислокації, де буде задіяний його досвід, - це країни Азії і Сходу.

А на додачу до місця дислокації він отримав і відповідну зовнішність шляхом пластичної операції", - читаємо в матеріалі.

У ГПУ не змогли підтвердити причетність Чепіги до вивезення Януковича з України

У ГПУ не змогли підтвердити причетність Чепіги до вивезення Януковича з України

Раніше співавтор розслідування про "Петрова" і "Боширова" Сергій Канєв розповів ЗМІ, що полковник ГРУ Анатолій Чепіга, якого Велика Британія підозрює в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки Юлії, очолював операцію з вивезення до Росії екс-президента України Віктора Януковича. За інформацією Канєва, саме за цю спецоперацію Чепіга отримав звання Героя Росії. У Генпрокуратурі України це підтвердити не змогли, проте Аваков заявив, що "отруйник" Скрипаля справді допомагав Януковичу тікати з України, хоч і не уточнив про кого йде мова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація