Через коронавірус в Китаї почали закривати ресторани McDonald's. Про нових заражених повідомили Японія і Таїланд

Через коронавірус в Китаї почали закривати ресторани McDonald's. Про нових заражених повідомили Японія і Таїланд

Фото: Associated Press

В країні також закрили Disneyland і частину Великої Китайської стіни.

Японія підтвердила другий випадок зараження коронавірусом, а в Таїланді кількість інфікованих зросла до п'яти. В містах китайської провінції Хубей почали закривати ресторани McDonald's, повідомляє 24 січня The Guardian.

Другий підтверджений випадок нового смертельного вірусу потрапив до Японії з Гонконгу літаком.

"Хворий прибув з Уханя до Гонконгу 19 січня, а потім транзитом попрямував до Японії", - пише видання з посиланням на кореспондента AFP з Гонконгу.

Таким чином станом на 24 січня за межами КНР коронавірус зафіксовано у семи державах і територіях:

  • Таїланд (п'ять випадків)
  • В'єтнам (два випадки)
  • Сингапур (три випадки)
  • Південна Корея (один випадок)
  • США (один випадок)
  • Японія (два випадки)
  • Тайвань (один випадок)

Крім цього, в Китаї через коронавірус призупинили свою роботу ряд туристичних і розважальних об'єктів – зокрема шанхайський парк розваг Disneyland і частина Великої Китайської стіни.

У п'яти містах китайської провінції Хубей, адміністративним центром якої і є Ухань, закрився McDonald's.

Нагадаємо, що 24 січня в китайській провінції Хейлунцзян, яка межує з Росією, заявили про два нові випадки зараження короноварисом і одну смерть. Це вже 26-й загиблий в Китаї.

Станом на ранок 24 січня в Китаї закрили вже 13 міст. Мешканців закликають не залишати межі своїх населених пунктів.

23 січня повідомлялося, що найбільше випадків зараження - 444 особи - зафіксовано в провінції Хубей, адміністративним центром якої є місто Ухань. Далі за цим показником ідуть провінції Гуандун (32) і Чжецзян (27), Пекін (22), Шанхай (16). 24 січня до них додалася ще й провінція Хейлунцзян (5), яка межує з Росією.

Фото: ТСН.ua

У Китаї через смертельний вірус до квітня скасували всі спортивні заходи, а в Пекіні суттєво обмежать заходи з нагоди нового року за місячним календарем (відзначається 26 січня).

23 січня за підсумками позачергового засідання Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вирішила не оголошувати надзвичайну ситуацію міжнародного значення через поширення нового коронавіруса з китайського Уханя (2019-nCoV).

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" 23 січня у зв'язку зі спалахом нового невідомого коронавіруса з Китаю вирішили все ж посилити заходи безпеки. Аеродром не має прямого авіасполучення з Уханем, однак є з іншими містами Китаю, а тому пасажирів, які прилітають в Україну, будуть зустрічати і перевіряти санітарні підрозділи.

При цьому в українському МОЗ вважають, що поки немає необхідності обмежувати в переміщенні осіб, які подорожують. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук також заявив, що Україні переживати за поширення коронавіруса з Китаю поки не варто.

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені та інші органи, почався з ринку морепродуктів в китайському місті Ухань. Зараз сам ринок закритий і огороджений поліцейською стрічкою, а в місті активно проходять заходи по знезараженню. Посилено контроль в аеропортах не тільки Китаю – Таїланд, Австралія і Японія ретельно стежать за пасажирами.

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Поширення хвороби почалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припала на гірше час святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно подорожують - приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно і ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як він виник і чому викликає занепокоєння у медиків – читайте в матеріалі ТСН.іа.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація