Через масштабну енергетичну кризу у Китаї зупиняються заводи та зачиняються торгові центри

Через масштабну енергетичну кризу у Китаї зупиняються заводи та зачиняються торгові центри

Фото: Associated Press

За словами мешканців, будинки припинили опалювати, а на вулицях не працюють світлофори.

У Китаї посилюється енергетична криза, через яку вже почалися перебої у роботі заводів. Тепер електрики не вистачає і у містах.

Про це повідомляє ВВС News Україна.

Зазначається, що брак електрики торкнувся жителів провінцій Ляонін, Гірин і Хейлунцзян. У деяких містах жителів просять не користуватися під час пікового споживання електроенергії бойлерами та мікрохвильовками. Торгові центри закривають раніше, ніж передбачено графіком.

Також у китайських ЗМІ поширюють відео з автомобілями, які їдуть шосе у Шеньяні без освітлення. При цьому ще в десяти провінціях Китаю, зокрема, у промислових центрах, вже запровадили обмеження на споживання електрики.

У Ляонині після раптового вимкнення вентиляційної системи у заводському цеху 23 робітники шпиталізували з отруєнням вуглекислим газом. У місцевих ЗМІ з'являються новини про отруєння людей, які намагалися опалювати тісні кімнати за допомогою газових плит. Перебої з електрикою можуть торкнутися майже 100 млн людей - саме стільки живе в сукупності у трьох провінціях.

Через перебої минулого тижня припинили роботу чимало заводів, зокрема, ті, які постачають компоненти компаніям Tesla і Apple. У неділю увечері один із постачальників плат для продукції Apple, компанія Unimicron Technology Corp, заявила, що через обмеження на споживання електрики три її заводи зупинили роботу на п'ять днів - від 26 до 30 вересня.

Експерти вважають причиною перебоїв дефіцит вугілля та нові квоти на емісії вуглекислого газу в Китаї. Своєю чергою Державна електромережева корпорація країни пообіцяла найближчим часом відновити електропостачання в містах.

Нагадаємо:

  • Проблеми з електрикою в Китаї почалися ще влітку. У липні влада почала планові відключення в Пекіні та Сіані. Агентство Bloomberg з посиланням на китайську електромережеву корпорацію тоді повідомило, що перебої можливі в 11 провінціях на сході і в центрі країни - споживання в цих провінціях зросло до рекордних значень. Тоді аналітики пов'язували це зі спекотною погодою влітку.
  • Тепер, з наближенням зими, на півночі країни починає холоднішати. Міністерство енергетики Китаю наказало, щоб постачальники вугілля і газу готувалися до зимового стрибка споживання.

Новини світу: через що Британія опинилася на порозі енергетичної кризи

Новини світу: через що Британія опинилася на порозі енергетичної кризи

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація