Через пожежу в метро Москви люди пішки йшли по рейках у задимлених тонелях (фото)

Хаос із метро перемістився на московські вулиці: на дорогах утворилися затори, а таксисти миттєво підняли ціни.

Через пожежу у московському метро кілька тисяч москвичів зустріли ранок з димом, запахом гару, задухою та тиснявою, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Спочатку задимлення, а потім вогонь виник під час руху потяга між станціями "Охотний ряд" та "Бібліотека імені Леніна". Кілька потягів зупинилися в тунелях. Причин не пояснювали. По гучному зв'язку лише оголошували: потяги поки що не їдуть. Люди злякалися теракту, але потім з'ясувалося, що загорівся високовольтний силовий кабель.

Люди майже годину провели у задимлених вагонах і пішки добиралися по темних тунелях до платформ. Рятувальники евакуювали 4,5 тис. осіб. Жертв немає. У лікарні знаходяться 15 людей, четверо в реанімації - через отруєння, гіпертонічній криз та стрес.

Свідок Владислав Рогімов розповів, як люди зі сльозами та кашлем від задимлення виходили із метро і вмивалися просто біля встановленого пожежниками гідранту.

Хаос із метро перемістився на московські вулиці. На дорогах утворилися затори, а на зупинках – черги. Люди штурмом брали тролейбуси, а таксисти миттєво підняли ціни. Але знаходились і такі, що безкоштовно пропонували відвезти на роботу. У метрополітені пообіцяли виписати довідки всім, хто запізнився.

Люди майже годину провели у задимлених вагонах
Уже після того, як на червоній гілці частково відновили рух, а затори почали розсмоктуватися, системи підземки знову дали збій. Через 5 годин після інциденту дігери знайшли загоряння на сусідній станції метро. Станцію тимчасово закрили.

Пасажирів у цей час у потягах не було. Цього разу кабель не горів, а іскрився. "Більшість кабелю у багатьох місцях метрополітену застаріло, на жаль. І застарілий кабель дає про себе знати", - зауважив керівник аварійно-рятувального загону "Діггер-спас" Вадим Михайлов.

Із другої спроби метро таки запустили. Про ранкову позаштатну ситуацію нагадує лише легкий запах диму.

Хто винен і чи безпечне московське метро – перевірятиме слідчий комітет. Але додатково перевіряти столичну підземку не будуть, заявили в російському МНС. Мовляв, і планових вистачає.

Завтра зранку москвичі знову сядуть у метро: міняти підземку на затори більшість жителів російської столиці не збираються.

Кореспондент ТСН Маргарита Ситник

У Москві загорілося метро

У Москві загорілося метро

Повʼязані теми:

Наступна публікація