Через скандальні заяви Орбана шляхи Польщі та Угорщини розійшлися - Моравецький

Дата публікації
Перегляди
12к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Через скандальні заяви Орбана шляхи Польщі та Угорщини розійшлися - Моравецький

Матеуш Моравецький / Фото: twitter.com

Польський прем’єр Матеуш Моравецький підтвердив, що шляхи Польщі і Угорщини розійшлися через скандальні заяви очільника угорського уряду Віктора Орбана.

Зокрема, прем'єра Польщі попросили прокоментувати слова Орбана, який заявив, що цілі обох держав - однакові, але в той час як угорці розглядають цей конфлікт як війну двох слов'янських народів, поляки "відчувають, що вони також воюють у ньому".

Про це повідомляє польське видання Dziennik Gazeta Prawna.

"Я підтверджую слова прем'єр-міністра Орбана про те, що шляхи Польщі та Угорщини розійшлися. Польща не бере участі у війні в Україні. Війну ведуть українці", – відповів Моравецький. 

Польський прем'єр наголосив, що Польща продовжуватиме допомогати Україні боротися проти Росії, яка цинічно напала та жорстко вбиває громадян України. 

"Ми хочемо, щоб Україна вижила і зберегла свою територіальну цілісність, свій суверенітет", - наголосив він. "Я вірю, що це станеться", - сказав глава польського уряду.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив Захід у нападі Путіна на Україну. Він заявив, що війни в Україні можна було б уникнути, якби не Захід, який не пішов на поступки Путіна. 

Гидко поруч перебувати! Польща оголосила бойкот усьому російському та білоруському.

Гидко поруч перебувати! Польща оголосила бойкот усьому російському та білоруському.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація