Через землетрус найбільше постраждало одне з наймиловидніших міст Італії

Через землетрус найбільше постраждало одне з наймиловидніших міст Італії

Землетрус в Італії / Фото: Reuters

В Аматріче стихія пошкодила значну кількість історичних пам'яток.

Через землетрус в Італії пошкоджено щонайменше 293 будівлі, які мають історичне значення. Про це повідомив міністр культури Італії Даріо Францескіні, передає DW.

Так, розвалинами було заблоковано Кафедральний собор Сан-Джуліано, розташований на відстані близько ста кілометрів від епіцентру землетрусу. Фундамент собору було закладено ще в 10-му столітті, а у 18-му столітті його перебудували під орудою архітектора Мореллі.

Крім того, середньовічні архітектурні ансамблі в зруйнованих стихією селах вважалися культурно-архітектурною спадщиною. Відправляти до тих місць експертів, які б визначили масштаби руйнувань та пошкоджень, поки що надто ризиковано.

Найбільших руйнувань зазнав населений пункт Аматріче, що вважався одним з наймиловидніших в Італії. Так, стихія пошкодила Базиліку Сан-Франческо з фресками 14-го та 15-го століть в Церкві Святого Августина. У населеному пункті Камерино зруйнована частина стіни одного з монастирів. У одному з соборів в Умбрії, розташованому на відстані 200 кілометрів від Аматріче, помітили незначні тріщини в конструкції, що виникли внаслідок землетрусу.

До постраждалих регіонів відправили загони поліції для захиститу культових споруд від плюндрувань.

Рятувальники знайшли дівчинку, що вижила після руйнівного землетрусу в Італії

Рятувальники знайшли дівчинку, що вижила після руйнівного землетрусу в Італії

Раніше повідомлялося, що економічні збитки від землетрусу, що стався 24 серпня в центральній частині Італії, за попередніми оцінками, вже перевищили $ 1 млрд, а страхові - $ 500 млн. Однак підсумкові показники збитків, швидше за все, будуть вищі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація