Черга на корону: всі престолонаступники Британії в одній інфографіці

Черга на корону: всі престолонаступники Британії в одній інфографіці

Фото: Reuters

Майбутня дитина принца Гаррі та герцогині Меган буде сьомою у британській лінії престолонаслідування.

Навесні 2019 року у принца Гаррі та його дружини герцогині Сассекської Меган, як очікується, народиться перша дитина. Їхній малюк стане сьомим у британській лінії престолонаслідування. Загалом наступників у черзі нині 19.

Згідно з офіційним протоколом, майбутній новонароджений не отримає звання принца або принцеси, оскільки спадкоємцем престолу мають право стати лише діти та онуки чинного монарха. Втім, у королеви є право зробити виняток, і вона вже одного разу скористалася ним, завдяки чому діти принца Вільяма і Кейт Міддлтон є спадкоємцями престолу.

Тож, згідно з протоколом, майбутня дитина Меган та Гаррі має отримати титул леді Сассекської у разі, якщо народиться дівчинка, або лорда Сассекського – у разі, якщо хлопчик.

Нині першим у черзі на королівський престол перебуває син Єлизавети ІІ принц Чарльз. Другий у черзі – старший син Чарльза та його діти. Як виглядає увесь королівський родинний пазл дивіться у нашій інфографіці: 

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, принца Гаррі та Меган Маркл одружилися 19 травня. Святкування відбулося за участі близько 600 офіційно запрошених гостів, а також тисяч британців, які спостерігали за прибуттям Гаррі та Меган до каплиці. На свято не запрошували політичних діячів. 

Меган Маркл та принц Гаррі очікують дитину

Меган Маркл та принц Гаррі очікують дитину

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Герцогиня Сассекська Меган
Наступна публікація