Чергові спроби втручання: російські хакери удають із себе представників Держдепу - Reuters

Чергові спроби втручання: російські хакери удають із себе представників Держдепу - Reuters

Фото: Reuters

Спроби втручання почалися два дні тому.

Хакери, яких пов'язують з урядом РФ, удають із себе співробітників Держдепу США в операції, спрямованій на зараження комп'ютерних систем державних установ США, аналітичних центрів і бізнес компаній.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяви компаній-провайдерів захисту від кібератак СrowdStrike та FireEye.

Повідомляється, що спроби втручання почалися у середу. Зловмисники розсилають жертвам листи електронної пошти, удаючи представника прес-служби Державного департаменту США Сьюзан Стівенсон.

Лист, який потрапив до рук журналістів Reuters супроводжується документом-додатком, ніби від речниці Державного департаменту Хізер Науерт. Науерт називають претенденткою на посаду постійного представника США при ООН.

Відкриття документу-додатку призводить до зараження комп'ютера програмою-вірусом, яка надасть хакерам контроль над системою.

Компанії СrowdStrike та FireEye, які виявили дану атаку, не повідомили, які організації стали ціллю зловмисників. Хакерів ідентифікували, як групу APT29, яку розвідка Голландії раніше пов'язала із Службою зовнішньої розвідки Росії.

Нагадаємо, напередодні проміжних виборів, які відбулися у США 6 листопада, керівник підрозділу Facebook з кібербезпеки Натаніель Глейхер повідомив про блокування десятків російськомовних облікових записів, з допомогою яких невідомі намагалися вплинути на результати голосування. Одночасно керівники американських спецслужб виступили з заявою про те, що Росія продовжує спроби втрутитися у виборчий процес.

Росіяни - не хакери, а комп'ютерники: Москва виправдовується за висланих із Нідерландів розвідників

Росіяни - не хакери, а комп'ютерники: Москва виправдовується за висланих із Нідерландів розвідників

Повʼязані теми:

Наступна публікація