Чеський президент квапить ЄС зі скасуванням санкцій проти Росії

Чеський президент квапить ЄС зі скасуванням санкцій проти Росії

Фото: Getty Images

Земан вважає, що санкції взагалі не допомагають.

Президент Чехії Мілош Земан виступає за якнайшвидше скасування санкцій проти Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю російському виданню "Известия".

За його словами, обмеження проти окремих країн "ніколи нічому не допомогли". "Знаєте, я проти будь-яких санкцій - санкцій проти Куби, санкцій проти Ірану, а також санкцій проти Росії. Санкції ніколи нічому не допомогли. Ми говорили (з Володимиром Путіним) про те, що необхідно розвивати взаємовигідне економічне співробітництво. Ми відверто говорили про чеські капіталовкладення в російську економіку, інвестиції чеських підприємств, з якими виникли певні проблеми. Я сказав пану Путіну: "Деякі ваші підприємства - обманщики". Він мені відповів: "Так, звичайно, і на Заході те ж саме", - повідомив чеський президент.

Він також підтвердив, що завжди виступав проти санкцій. "Не тільки не треба продовжувати, але і не треба було вводити. Потрібно скасувати зараз, а не в майбутньому. З іншого боку, треба чекати і намагатися надати аргументи, щоб весь Євросоюз в цілому був проти продовження санкцій", - констатував він.

[Article_attached position = "1"]

Нагадаємо, Мілош Земан відомий своєю проросійською політикою в Євросоюзі. Він гостро критикував введення санкцій проти РФ, незважаючи на анексію Криму і військове вторгнення російської армії на схід України. Прага однією з останніх країн ратифікувала угоду про асоціацію ЄС і України.

Позиція Земана викликає гостру критику в самій Чехії. У вересні 2015 року празькі активісти вивісили над президентською резиденцією червоні труси. На їхню думку, саме червоні труси є належним прапором для "людини, яка нічого не соромиться" і "віддає честь армії, яка втопила студентський рух у крові, прямо на місці, де це сталося".

Повʼязані теми:

Наступна публікація