Чи може Захід стримати агресію РФ: після підриву росіянами Каховської дамби в ОП пояснили, як убезпечити ЗАЕС

Чи може Захід стримати агресію РФ: після підриву росіянами Каховської дамби в ОП пояснили, як убезпечити ЗАЕС

Чи може Захід стримати агресію РФ / Фото: Getty Images

Росія однаково намагатиметься реалізувати свій проєкт "Радянський Союз 2.0", а це може нести загрозу не лише для України, але і для Грузії та Молдови.

Після того, як російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, Україна очікує допомоги західної спільноти у вживанні заходів щодо країни-терористки. В іншому разі РФ не зупиниться й надалі здійснюватиме злочини проти людства.

Про це "24 Каналу" розповів радник глави ОПУ Михайло Подоляк.

Речник наголосив, що ще в жовтні 2022 року, коли росіяни тікали з Херсона, Україна повідомляла світові про те, що окупанти мінують ЗАЕС та Каховську ГЕС і навіть не бояться про це говорити вголос. Натомість Захід переконував у тому, що очільник Кремля Володимир Путін планує наступ лише на Донецькому та Луганському напрямках.

Адекватної союзної реакції тоді все не було, повідомляє речник.

За його словами, Україна повсякчас пояснює, що у нас перебувають військовослужбовці, ФСБ, Росгвардія, дії яких ми не можемо контролювати. Наразі ж важливо запобігти аварії на ЗАЕС.

"Треба суттєво пришвидшити постачання зброї та збільшити арсенальні можливості України, тобто надати нам далекобійні ракети ATACMS, щоб знищити можливість тилового забезпечення і в такий спосіб зменшити боєздатність російської армії", – сказав Подоляк.

Ба більше, треба припинити загравати з Росією в межах ООН, МАГАТЕ, бодай тимчасово призупинити членство Росії в організаціях, щоб позбавити її можливості впливати на свідомість Латинської Америки, Африки та Азії в цілому.

Подоляк закликав обмежити присутність росіян у всіх галузях.

"Це треба зробити, і тоді це буде запобіжником великих терористичних актів і буде пришвидшувати фінал війни. Є речі, які Україна просто неспроможна зробити самотужки через ресурсну перевагу країни-агресорки, тому і просить допомоги у союзників. Наприклад, у питанні ядерної безпеки лише увесь цивілізований світ може врешті зупинити Росію, яка "зламала ядерний безпековий контур світу". Щойно росіяни передадуть Білорусі своє ядерне озброєння, це означатиме, що договору про нерозповсюдження ядерної зброї більше немає", – заявив Михайло Подоляк.

Світ, за словами Подоляка, перебуває в небезпеці, а думка про те, що війна на території України – це проблеми лише українців, є хибною. Росія ще раз доводить, що готова робити все, щоб і далі шокувати світ. Тим паче, що вона сконцентрувала сьогодні весь збройний арсенал Радянського Союзу на своїй території.

"Це необхідність сконцентрувати весь європейський арсенал на території України, щоб ми мали паритетну можливість швидше знищувати російські арсенали", – зауважив Подоляк.

Нагадаємо, росіяни після підриву дамби Каховської ГЕС можуть піти далі і вдатися до подальших терактів на території України.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація