Чи зупинять Путіна територіальні поступки України: прем’єр Хорватії нагадав про досвід своєї країни

Чи зупинять Путіна територіальні поступки України: прем’єр Хорватії нагадав про досвід своєї країни

Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович / Фото: Associated Press

Хорватський прем'єр-міністр зазначив, що слабкість дає змогу агресії тривати й посилюватися.

Територіальні поступки України не зупинять російську агресію і стануть поганим сигналом для міжнародного права та міжнародних відносин.

На цьому наголосив прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович на пресконференції на полях саміту “Україна – Південно-Східна Європа” в Дубровнику в середу, 9 жовтня, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Треба бути принциповими. Ви згадали слово "поступка", яке передбачає територіальні втрати. Сьогодні це найгірший сигнал і для міжнародного права, і для міжнародних відносин", – сказав він у відповідь на запитання журналістів.

Пленкович згадав водночас досвід Хорватії, якій довелося воювати проти Сербії, що окупувала частину її території після розпаду Югославії. Він зазначив, що слабкість дає змогу агресії тривати й посилюватися, тоді як сила послаблює агресію та зупиняє її.

"Здати територію – означає дати величезне, велике, зелене світло будь-якому могутньому гравцеві з експансіоністськими амбіціями на проведення такої агресії в будь-якій точці світу", – заявив хорватський прем'єр.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час саміту "Україна – Південно-Східна Європа"в хорватському Дубровнику заявив, що ситуація на полі бою в Україні створює можливість зробити кроки для припинення розв’язаної Росією війни не пізніше 2025 року.

Україну можуть прийняти в НАТО з окупованими територіями – Столтенберг

Україну можуть прийняти в НАТО з окупованими територіями – Столтенберг

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація