Чим воюватимуть Росія та сили коаліції на чолі зі США. Інтерактивна мапа розміщення озброєння

Чим воюватимуть Росія та сили коаліції на чолі зі США. Інтерактивна мапа розміщення озброєння

Американський ракетний есмінець USS Donald Cook плаває в протоці Босфор у столиці Туреччини Стамбулі / Фото: Reuters

Трамп заявив про ймовірність ударів по Сирії, яку захищає Росія.

У Сирії назрівають повномасштабні військові дії. На боці президента Сирії Башара аль-Асада – Росія. По інший бік – США та коаліційні війська Великої Британії й Франції. Атака може відбутися через те, що урядові війська Сирії вчергове застосували хімічну зброю проти мирних людей – у Думі загинули щонайменше 70 людей, ще півтисячі були отруєні.

Президент США Дональд Трамп у Twitter повідомив про можливі удари по Сирії. Щоправда, остаточно це ще не вирішено. Штати в цьому питанні підтримують Британія і Франція. А ось Німеччина вирішила не брати участь у конфлікті.

Союзник Асада Росія ще 2015 року розгорнула в цій виснаженій війною країні свої смертоносні зенітні ракети С-400 "Кільце сталі", що розташовані на базі "Хмеймім" ВПС Росії біля Дамаска. Ця військова система ніби парасолею захищає Сирію від зовнішніх ударів, може одночасно вдарити по 80 цілях, дальність польоту ракет - 248 миль (400 кілометрів) і є "одним із найбільш страшних озброєнь у світі".

Також Росія має у Сирії десятки винищувачів, бомбардувальників та гелікоптерів. А ще – військові кораблі, зокрема субмарину класу "Палтус". Вісім військових кораблів Росії перебувають біля бази Тартус під охороною С-300. Кремль пообіцяв збивати будь-які ракети коаліційних сил, які будуть атакувати Сирію.

За даними Daily Mail, CNN та відкритих джерел, США мають біля Сирії ракетний есмінець USS Donald Cook, субмарини типу "Огайо" (наразі точна кількість невідома), винищувачі F-22, ударні дрони MQ-9 Reaper на базі Ель-Удейд, гелікоптери MH-60l та Blackhawk на базі сил спецоперацій Ель-Танф. У Франції поруч є фрегат Aquitaine. Велика Британія відправила до берегів Сирії підводні човни.

Захід готується покарати Башара Асада за хімічну атаку у Сирії

Захід готується покарати Башара Асада за хімічну атаку у Сирії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація