Чинить тиск на низку країн: аналітики розкрили плани Путіна на міжнародній арені  

Чинить тиск на низку країн: аналітики розкрили плани Путіна на міжнародній арені  

Президент РФ Володимир Путін / Фото: Associated Press

Диктатор стрімко втрачає репутацію у світі. 

Росія намагається вдавати, що досі має важливі дипломатичні партнерські відносини. 

Про це йдеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW). 

Кремлівський диктатор Володимир Путін 24 травня виступив перед учасниками Міжнародної зустрічі високих представників з питань безпеки в Москві з шаблонною риторикою.

"Він укотре звинуватив Захід у створенні глобальної нестабільності та закликав держави Азії, Африки та Латинської Америки до формування багатополярного світового порядку. Пізніше Путін відвідав Євразійський економічний форум у столиці разом із Олександром Лукашенком, президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим, президентом Киргизстану Садиром Жапаровим та віце-прем'єр-міністром Вірменії Мгером Григоряном", – йдеться в повідомленні. 

Путін також зустрівся із президентом Сербії Мілорадом Додіком.  

"Кремль використав міжнародні форуми та зустрічі з главами держав, аби зобразити Росію країною, що має міцні міжнародні партнерські відносини, та виступити за формування потенційної антизахідної коаліції. Зокрема, Путін намагався, але не зміг забезпечити безмежне двостороннє партнерство з президентом Китаю Сі Цзіньпіном наприкінці березня та об'єднати Китай із Росією у вигаданому Путіним геополітичному конфлікті з Заходом", – додають аналітики. 

За лаштунками Путін також чинить тиск на низку країн, зокрема на Індію, зазначають аналітики. Москва погрожує анулювати оборонні та енергетичні угоди, якщо індійці не допоможуть заблокувати очікувані кроки, спрямовані на перетворення РФ на фінансового та політичного вигнанця через повномасштабне вторгнення до України. 

Нагадаємо, представник США в ОБСЄ Майк Карпентер заявив, що Росія та Білорусь повністю ізольовані як країни-агресорки. Навіть їхні союзники по ОДКБ відмовляються підтримувати війну проти України та мережу пропаганди РФ.

Політолог Володимир Фесенко вважає, що проблема Путіна і потенційна загроза всьому світу - "чим сильніше він піднімає ставки, тим менше у нього варіантів подальших дій". Російська армія ганебно зазнає невдач на полі бою в Україні, а їхній диктатор Володимир Путін втрачає дипломатичну могутність  навіть серед союзників.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація