"Чисто побутове отруєння". Племінниця Скрипаля прокоментувала ситуацію зі своїми родичами

"Чисто побутове отруєння". Племінниця Скрипаля прокоментувала ситуацію зі своїми родичами

Лондон пов'язує отруєння з Москвою.

Племінниця російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля - Вікторія Скрипаль - вважає, що спецслужби не причетні до отруєння її родичів.

Про це вона заявила в інтерв'ю російському "5 каналу".

«Я вважаю, що це суто побутове отруєння. Ніхто не бачив рахунків з пабу, з ресторану. Ніхто не показав, що вони їли і пили», - сказала вона.

На засіданні Ради безпеки ООН дипломати обговорили отруєння Скрипалів

На засіданні Ради безпеки ООН дипломати обговорили отруєння Скрипалів

Також Вікторія Скрипаль розповіла, що однією з останніх новин є смерть кота і двох морських свинок, які жили в будинку Сергія і Юлії Скрипалів. Жінка зазначила, що після смерті домашніх вихованців кремували, проте ніхто не став брати у них аналіз крові на наявність отруйних речовин в організмі, пояснивши смерть кота стресом, а в морських свинок – зневодненням.

5 березня стало відомо, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. Видання The Telegraph дізналося, що Скрипаль раніше звертався в поліцію із заявою про те, що побоюється за своє життя. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка сказала виданню, що ситуація зі Скрипалем "дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком". Як відомо, він помер у 2006 році в результаті отруєння полонієм.

14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова до країни через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон ґрата 23 британських дипломатів.

26 березня слідом за Британією низка країн заявила про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація