Чоловік, який вижив після отруєння "Новачком" в Еймсбері, знову потрапив до лікарні - ЗМІ

Чоловік, який вижив після отруєння "Новачком" в Еймсбері, знову потрапив до лікарні - ЗМІ

Фото: Reuters

Він госпіталізований через місяць після виписки з лікарні.

Британець Чарлі Роулі, який пережив отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок" в Еймсбері, знову госпіталізований через місяць після виписки з лікарні.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на брата Роулі Метью.

За його словами, Чарлі перебуває у відділенні інтенсивної терапії лікарні, яка займається проблемами із зором. Постраждалий від отруєння "Новачком" відчуває великі проблеми із зором, сказав Метью.

"Він сказав мені, що тепер не може бачити — у нього все розпливається перед очима. Це не дуже добре", — розповів брат Роулі.

Нагадаємо, у Британії двох осіб - Чарлі Роулі і Дон Стерджесс - знайшли без свідомості в місті Еймсбері. Як з'ясувалося, вони отруїлися в результаті дії нервового агента "Новачок", який раніше був використаний проти екс-розвідника Сергія Скрипаля. Подруга Роулі Дон Стерджесс в ніч проти понеділка, 9 липня, померла в лікарні. Роулі вижив і розповів, що сам подарував своїй подрузі флакон під виглядом дорогих парфумів, в якому, як згодом з'ясувалося, перебував "Новачок".

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка потрапили в лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. За словами британських правоохоронців, вони були отруєні нервово-паралітичним речовиною "Новачок", а організатором замаху була Росія.

Згодом спецслужби Великобританії встановили особи підозрюваних у токсичному напад на екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Їх імена не розголошують, однак вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

14 березня прем'єр-міністр Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова у країну через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією ряд країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

Подружжя з Еймсбері могло отруїтися залишками "Новачка", який застосували для Скрипалів

Подружжя з Еймсбері могло отруїтися залишками "Новачка", який застосували для Скрипалів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація