Чоловік загиблої у Внуково стюардеси літака Falcon не вірить у випадковість авіакатастрофи

Чоловік загиблої у Внуково стюардеси літака Falcon не вірить у випадковість авіакатастрофи

Патрік Вервель намагається знайти відповіді на питання, які не дають йому спокою. / Фото: Reuters

Він не розуміє, чому снігоприбиральна машина з'явилася на злітній смузі, якщо в той день ішов дощ.

Патрік Вервель, чоловік стюардеси літака Falcon, що розбився у московському аеропорту Внуково в жовтні 2014 року, не вірить в офіційну версію катастрофи про недбалість наземних служб.

Чоловік каже, що йому незрозуміло, як снігоприбиральна машина могла "випадково" з'явитися на шляху літака, на борту якого, крім його дружини, були голова компанії Total Крістоф де Маржері і двоє пілотів, повідомляє Медуза.

"Я не те щоб не довіряю слідству, у мене немає підстав так говорити. Звичайно, слідчі працюють. Росіяни діляться інформацією з французами, є підозрювані. Сказав би по-іншому: у мене є питання, на які я намагаюся отримати відповіді, а цих відповідей немає", - сказав Патрік Вервель.

Він каже, що не розуміє, як водій снігоприбиральної машини міг втратити орієнтири і виїхав на злітну смугу, "адже у нього під рукою були, як мінімум, засоби зв'язку".

Також Патрік Вервель не може зрозуміти, чому снігоприбиральні машини взагалі виїжджали, якщо тоді був дощ.

"Я розмовляв з французьким журналістом, який брав інтерв'ю у пілотів літака, який повинен був злітати відразу за Falcon з моєю дружиною і де Маржері. Ті пілоти говорили, що снігу не було - був дощ, навіщо тоді снігоприбирачі?", - дивується француз.

За його словами, видимість увечірі авіакатастрофи становила приблизно 500 метрів, тому водій снігоприбиральної машини мав бачити, що наближається літак.

"Пан Мартиненко попрямував до злітній смузі, по якій мав злітати Falcon. У нього не було на це дозволу, він знав про те, що у нього немає цього дозволу, але він все одно їхав. Його помітили пілоти. Один з них встиг сказати: "Що це за машина?" У мене звідси логічне припущення, що якщо пілот бачив машину, то водій тим більше бачив літак, який готувався злітати. А він, ніби нічого не бачачи довкола, перетинає смугу, повертається на неї і там зупиняється. Він глушить двигун, виходить з машини, відходить від неї. До цього моменту літак вже намагається злетіти, йому частки секунди не вистачило - праве колесо шасі зачепило дах автомобіля. Falcon пролетів ще 200 метрів, впав і вибухнув", - каже чоловік загиблої стюардеси.

Патрік Вервель також сумнівається в тому, що водій снігоприбиральної машини Мартиненко був п'яний.

"Багато говорили і писали, що він був п'яний, у нього в крові знайшли 0,6 проміле алкоголю. Але я розмовляв із племінницею Мартиненка, яка живе у Парижі, і вона запевняла мене, що він не п'є, у нього хворе серце", - говорить він.

Вервель зазначив, що глава Total де Маржері був близькою людиною для Володимира Путіна і був противником санкцій щодо Росії.

"У Внуково де Маржері повертався після зустрічі з прем'єром Дмитром Медведєвим, заходи безпеки були вище звичайного. Тим менше все, що відбувається, зрозуміло для мене", - сказав він.

Нагадаємо, московський суд заарештував снігоприбирача з "Внуково", підозрюваного в авіакатастрофі.

Голова компанії Total загинув через нетверезих працівників «Внуково»

Голова компанії Total загинув через нетверезих працівників «Внуково»

Повʼязані теми:

Наступна публікація