Чорноморський флот РФ приведено у стан підвищеної боєготовності через Україну - Reuters

Чорноморський флот РФ приведено у стан підвищеної боєготовності через Україну - Reuters

Фото: УНІАН

У Росії нібито вважають, що Україна готує "провокації" до Чемпіонату світу.

Росія привела свій Чорноморський флот у стан підвищеної бойової готовності через побоювання, що Україна може перешкодити проведенню Чемпіонату світу з футболу.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, близькі до російських військових.

На думку співрозмовників агентства, Україна нарощує військову присутність в регіоні в якості "провокації" під час футбольного турніру. У відповідь на це Росія проводить посилення боєготовності Чорноморського флоту, що включає в себе відправлення в район Азовського моря додаткових кораблів і додаткові бойові вильоти російської військової авіації. За словами джерел, задіяні підрозділи флоту і берегових військ.

Джерело в берегових військах сказало, що стан підвищеної боєготовності збережеться до 31 липня, в той час як Чемпіонат світу завершиться 15 липня.

Міноборони РФ заперечує приведення в стан підвищеної бойової готовності Чорноморського флоту. Відомство заявляє, що флот несе службу у штатному режимі. "Жодних заходів щодо переведення у вищі ступені готовності не здійснювалися", - цитує повідомлення військового відомства агентство Інтерфакс.

Українські ВМС і канцелярія секретаря Ради національної безпеки України Олександра Турчинова не коментують перегрупування Чорноморського флоту РФ

Відповідаючи на питання про те, чи планує Україна "провокації", офіс Турчинова повідомив: "Незалежно від стогонів переляканих російських найманців і загроз російського президента, українські військові будуть діяти адекватно загрозам".

У квітні розвідка штабу Антитерористичної операції заявляла про активізацію діяльності кораблів Берегової охорони Прикордонної служби ФСБ і Чорноморського флоту ВМФ РФ в акваторії Азовського моря. Штаб АТО попереджав українських рибалок, які здійснюють рибний промисел в акваторії Азовського моря, про можливі провокації з боку Російської Федерації, наслідком яких може стати затримання українських риболовецьких суден. Штаб АТО також не виключав підготовку подібних провокацій і в акваторії Чорного моря.

Росіяни закрили частину Азовського моря впритул до українського узбережжя

Росіяни закрили частину Азовського моря впритул до українського узбережжя

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація